Meditatiekussen kopen: waar je op moet letten

Een meditatiekussen zorgt voor een goede ondersteuning tijdens meditaties. Hierdoor kan je langer in een comfortabele houding mediteren zonder dat je last krijgt van verschillende ongemakken zoals zere enkels, pijnlijke knieën en een zeurend bekkengebied. Maar waar let je nu op bij het kopen van zo'n kussen?

Als je op zoek gaat vind je een groot aanbod. Verschillende modellen, prijzen en materialen. Waar moet je nu op letten en wat maakt dat het ene kussen nu fijner zit dan het andere?

Bij Flowee hebben we gekeken naar wat wij belangrijk vinden bij een meditatiekussen kopen. En deze punten delen we natuurlijk graag!

Tamara van Flowee op een groen meditatiekussen bij het water

Verschillende opties

Het model kussen is het belangrijkste voor je keuze. En je kunt veel verschillende modellen meditatiekussens kopen. Welke bij jou past, dat hangt van je doel en je lichaam af. 

Hoe langer je bent of hoe minder lenig, hoe hoger het kussen moet zijn om goed te kunnen zitten. Ben je kleiner of juist hartstikke flexibel? Dan is een lager meditatiekussen kopen waarschijnlijk beter. 

Als je niet erg flexibel in je bekken en heupgebied bent is het slim om een breder meditatiekussen te kopen. Zo wordt je zitvlak meer ondersteund en krijgen je benen aan de zijkant meer steun. 

Vind je het fijn om in lotushouding te mediteren? Dan is een lager model waarschijnlijk prettiger. Je zit dan dichter bij de grond en kunt je knieën makkelijker laten rusten op de grond.

Je hebt ook nog de halve maantjes of sikkelvormige kussens: die worden veel gebruikt bij zwangerschapsyoga omdat dit kussen je bekken in de juiste positie helpt. Dit model geeft je meer beenruimte. Dit is ook geschikt voor als je veel mediteert en flexibele spieren hebt: je zit dan lager bij de grond met een kleine ondersteuning. 

Manon van Flowee op een meditatiekussen bij het water

Meditatiekussen kopen met goed zitcomfort

Een kussen moet in eerste instantie lekker zitten. Het kussen moet een goede ondersteuning bieden en zorgen voor extra comfort. Daarom zijn al onze kussens gemaakt met een vulling van boekweitkaf. Dit is een natuurlijk product dat mooi naar het lichaam vormt en de warmte van het lichaam niet vasthoudt. Zo kun je lang op het kussen zitten zonder dat het warm of klam wordt.

Een foto van boekweitkaf dat in de kussens van Flowee zit

Stevig materiaal

De hoes van het kussen moet van stevig materiaal zijn en niet snel slijten. Het kussen is ten slotte bedoeld voor langdurig gebruik. Let dus op het materiaal van de hoes. Wij kiezen er bijvoorbeeld voor om onze kussens van Canvas Katoen te maken. Deze vorm van katoen is sterker dan gewoon katoen. De stof is dikker en steviger. 

Aparte binnenhoes

Ga je een meditatiekussen kopen voor lange meditatiesessies? En gebruik je deze veel? Dan is het fijn als je de buitenste hoes kunt wassen. Ook kan het fijn zijn als je wat langer mediteert om wat lager bij de grond te zitten. Dan is het erg belangrijk dat je de vulling ook uit het kussen kan halen. En natuurlijk wanneer je de boekweitkaf wilt laten luchten. 

Al onze kussens hebben een aparte binnenhoes met daarin de vulling van boekweitkaf. 

Duurzaamheid

Niet geheel onbelangrijk is de duurzaamheid van het product. Als je een meditatiekussen koopt, dan wil je dat deze lang mee gaat, milieuvriendelijk is en gerecycled kan worden. Let daarom goed op waar de materialen van het product uit bestaan. 

De kussens van Flowee zijn allemaal gemaakt van Canvas katoen, dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar is ook goed te recyclen. Daarnaast is de vulling van 100% natuurlijk boekweitkaf en biologisch afbreekbaar. 

Flowee werkt samen met een kleine fabriek in India. Meer weten over de fabriek en deze samenwerking? Lees dan ons blog over de fabriek.

Advies nodig bij een meditatiekussen kopen?

Heb je nog niet eerder op zo'n heerlijk kussen gezeten en vind je het dus lastig om te bepalen welk kussen bij jou past? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag met het uitkiezen van een goed model!

Manon en Tamara van Flowee mediterend bij het water

 

Terug naar blog