Yoga & Meditatie

'Be in harmony with yourself.'

Yoga & Meditatie

Als je aan yoga denkt dan komt er mogelijk iets bij je op zoals bijvoorbeeld de zonnegroet. Maar wat is yoga nu eigenlijk en waar komt dit vandaan?

Yoga komt oorspronkelijk uit India, ontstaan vanuit het Hindoeïsme. Yoga betekent in het Sanskriet (één van de officiële talen van India); samenbrengen of verbinden. Het doel van yoga is lichaam en geest in balans brengen en met elkaar te verbinden.

De populariteit van yoga in het westen neemt toe. Ook in Nederland is er steeds meer belangstelling. De afgelopen jaren zijn mensen meer bezig met hun bewustzijn en gezondheid. Stressbestendigheid, gevoel van rust, fit- en lenigheid zijn enkele positieve effecten van het beoefenen van Yoga. Er bestaan meerdere variaties van yoga met diverse doeleinden. Elke variant van yoga kent zijn eigen methoden, oefeningen en toepassingen.

Yoga wordt ook wel omschreven als een lifestyle, a way of life. Een uitspraak van bijvoorbeeld een bekende yoga docent, Johan Noorloos; “Yoga begint pas als je van de mat afstapt”. Je ziet steeds meer initiatieven om mensen bekend te maken met de kracht van yoga en meditatie. Ook in het bedrijfsleven wordt het meer toegepast. Het wat “stoffige” en “zweverige” imago van Yoga en Meditatie is gelukkig op zijn retour. Met het design van onze yoga en meditatie producten willen wij hier ook graag een positieve bijdrage aan leveren. Wij kiezen bewust voor frisse kleuren en prints.

Welke stijl yoga past bij jou?

Meer weten over meditatie?

Kleurrijke Yoga en Meditatie producten