Welk model spijkermat past het beste bij mij?

De Flowee spijkermat vind je in verschillende modellen; groot, klein, luxe en/of een kussen. Maar welk model gebruik je nou wanneer en welke variant past het beste bij jouw wensen? In dit artikel geven we alle tips over onze spijkermat producten. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder.

De ‘gewone’ Flowee spijkermat

Dit model wordt voornamelijk gebruikt voor de rug. Door de lengte kan je namelijk de gehele rug meepakken. Ook kan je dit model gebruiken voor de benen en voor de voeten. Je kan op de mat gaan staan. Vind je dit te intens? Trek dan sokken aan of ga op de bank zitten met jouw voeten op de mat. Oefen druk uit om de drukpunten in jouw voeten te stimuleren. Meer hierover vind je in een een andere blog; De Flowee spijkermat in 3 stappen gebruiken voor je voeten

Wanneer je de mat voor de rug gebruikt kan het fijn zijn deze over het kussen van jouw bed te leggen. Hiermee pak je ook jouw nek en schouders mee. Wil je meer ondersteuning? Kies dan voor het spijkermat nekkussen. 

Deze mat wordt voornamelijk gebruikt door mensen vlak voordat ze gaan slapen in bed. Maar de mat kan ook gebruikt worden beneden op de bank, in een stoel op kantoor bijvoorbeeld of in de auto. Houd er wel rekening mee dat hoe dikker de kleding is die je draagt des te minder de intensiteit is van de mat. In de meeste gevallen wordt deze spijkermat direct op de blote huid gebruikt. 

In mei 2011  zijn we begonnen met de verkoop van de eerste Flowee spijkermat. Deze is door de jaren heen met kleine stapjes veranderd en geoptimaliseerd. Zo is o.a. de lengte van de mat aangepast, het aantal drukpunten is toegenomen en is de buitenhoes afsluitbaar met een rits i.p.v. een klittenband. 

De Flowee spijkermat vind je in verschillende kleuren.

Flowee Spijkermat kussen

Gebruik het kussen wanneer je last hebt van jouw nek of schouders, hoofdpijn of migraine klachten of gewoon voor meer ontspanning. Je kan het kussen gebruiken als extra aanvulling voor op de Flowee spijkermat. Of wanneer je op de bank tv zit te kijken.

Daarnaast kan je het kussen ook gebruiken voor de voeten. Leg hiervoor het kussen op de grond terwijl je zelf op de bank zit, ga dan met je voeten op het kussen zitten en oefen druk uit met je voeten. Dit kan met sokken of zelfs met blote voeten, net wat je zelf fijn vindt. Door de vulling kan je een beetje met het kussens spelen en rol je lekker met je voeten erover heen. Dit kan net zo lang als je zelf wilt. 

Sinds februari 2017 hebben wij ons assortiment uitgebreid met een spijkermat kussen. Het kussen is gevuld met boekweitkaf dat zorgt voor een fijne ondersteuning en vormt zich erg gemakkelijk naar elk lichaam. Boekweitkaf heeft als eigenschap dat het warmte en luchtdoorlatend is, dit zorgt voor extra comfort. 

De kleine Flowee Spijkermat

Naast het ‘gewone’ model hebben we ook een kleine variant. Dit model is ideaal voor als je de spijkermat specifiek voor de voeten wilt gebruiken. Deze mat is namelijk erg klein en compact zodat je deze gemakkelijk onder de bank schuift of mee kan nemen naar kantoor! 

Wanneer je veel stil zit in dezelfde houding kan je dit gaan voelen in jouw voeten of onderrug. Maar ook juist wanneer je de gehele dag staat. Zeker op het eind van de dag! Gebruik dan de spijkermat om de zenuwuiteinden in je voeten te stimuleren. Of een andere druk te krijgen in jouw onderrug. 

Luxe variant Flowee Spijkermat

Deze variant van de Flowee spijkermat onderscheid zich vooral in de afwerking en materialen. De stof aan de buitenkant is op een andere manier geweven waardoor deze een luxe uitstraling heeft en rijker aan voelt. Daarnaast heeft de mat rondom een boord in dezelfde kleur als de spike.

De vulling is gemaakt van kokosvezels, dit maakt de mat milieuvriendelijker en duurzamer dan ons standaard model. Door de vulling van kokos ligt de intensiteit van de mat ook iets hoger (maar daardoor niet minder toegankelijk).

Met oog op de toekomst houden wij ons graag bezig met de ontwikkelingen en denken wij ook zeker aan het milieu. Met deze variant maken wij een stap in een nieuwe richting. 

Delen? Ja graag!