De Flowee spijkermat vind je in verschillende modellen; groot, klein, luxe en/of een kussen. Maar welk model gebruik je nou wanneer en welke variant past het beste bij jouw wensen? In dit artikel geven we alle tips over onze spijkermat producten. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder.. 

De ‘gewone’ Flowee spijkermat.
Zeven jaar geleden zijn we begonnen met een standaard model spijkermat, dit model is door de jaren heen met kleine stapjes veranderd en geoptimaliseerd. Zo is de afmeting van de mat langer geworden en is het aantal drukpunten toegenomen. Ook heeft de ‘gewone’ mat inmiddels een rits gekregen i.p.v. een klittenband sluiting. 

Deze variant van de spijkermat is toegankelijk voor iedereen en wordt ook wel het instapmodel genoemd. De afmetingen zijn zo gemaakt dat vrijwel elk volwassen persoon de mat kan gebruiken voor de gehele rug. Bij lange mensen kan het voorkomen dat de mat niet lang genoeg is om ook de nek mee te pakken. In dit geval raden wij aan om ook een Flowee spijkermat kussen aan te schaffen. Deze kan je dan gebruiken om in de nek te leggen.

Dit model wordt in de meeste gevallen gebruikt voor de rug. Dit kan op de bank, in de auto maar wordt veelal gebruikt voor het slapen gaan in bed. Erg fijn is het dan om het hoofdkussen onder de mat te leggen, op deze manier sluit de mat mooi aan in je nek.
Maar deze variant van de mat kan je ook gebruiken voor onder de voeten. Op deze manier kan je alle zenuwuiteinden in je voeten prikkelen. Meer hierover vind je in een een andere blog; De Flowee spijkermat in 3 stappen gebruiken voor je voeten

De kleine Flowee Spijkermat: 
Naast ons ‘gewone’ model hebben we ook een kleine variant. Wanneer je de mat specifiek voor je voeten wilt gebruiken dan raden wij dit model aan.
De mat is klein en compact zodat je hem gemakkelijk onder de bank kunt schuiven of mee kan nemen naar kantoor. Zeker een aanrader wanneer je hele dagen stil zit of wanneer je de hele dag veel staat of loopt. Want dit kan je eind van de dag wel eens gaan voelen in jouw voeten. Gebruik dan de spijkermat om de zenuwuiteinden in je voeten te op een andere manier te prikkelen en stimuleren. Op deze manier stimuleer je namelijk weer de doorbloeding in de voeten. 

Flowee Spijkermat kussen
Sinds februari 2017 hebben wij ons assortiment uitgebreid met een kussen variant. Dit model is een perfecte aanvulling voor bij jouw spijkermat. Het kussen is gevuld met boekweitkaf dat zorgt voor een fijne ondersteuning en is tevens warmte en luchtdoorlatend, erg fijn wanneer je langer op het kussen ligt. Het kussens past zich aan elk figuur aan. 

Gebruik het kussen wanneer je op de bank tv zit te kijken. Leg hem dan in je nek wanneer je last hebt van hoofdpijn of nek- schouderklachten of juist voor extra ontspanning. 
Daarnaast kan je het kussen ook gebruiken voor de voeten. Leg hiervoor het kussen op de grond terwijl je zelf op de bank zit, ga dan met je voeten op het kussen zitten en oefen druk uit met je voeten. Dit kan met sokken of zelfs met blote voeten, net wat je zelf fijn vindt. Door de vulling kan je een beetje met het kussens spelen en rol je lekker met je voeten erover heen. Dit kan net zo lang als je zelf wilt. 

Luxe variant Flowee Spijkermat
Deze variant van de spijkermat onderscheid zich vooral in de afwerking en materialen. De stof aan de buitenkant is op een andere manier geweven waardoor deze een luxe uitstraling heeft en rijker aan voelt. Daarnaast heeft de mat rondom een boord in dezelfde kleur als de spike.
De vulling is gemaakt van kokosvezels, dit maakt de mat milieuvriendelijker en duurzamer dan ons standaard model. Door de vulling van kokos ligt de intensiteit van de mat ook iets hoger (maar daardoor niet minder toegankelijk).

Met oog op de toekomst houden wij ons graag bezig met de ontwikkelingen en denken wij ook zeker aan het milieu. Met deze variant maken wij een stap in een nieuwe richting.