Een Zabuton als zachte en fijne ondersteuning tijdens het mediteren. 

Bij Flowee in de webshop vind je diverse modellen Zabutons. Wanneer wij op beurzen staan merken we dat veel mensen toch onbekend zijn met het model. Graag willen we jullie wat meer ins en outs geven over hoe je het kussen kan gebruiken. Maar allereerst wat is een Zabuton nou eigenlijk? 

Zabuton komt uit het Japan en wordt gebruikt om op te zitten, vaak in combinatie met een futon (meditatiekussens). Wanneer je gaat mediteren doen je de dat over het algemeen op de grond. De kou van de vloer en de harde ondergrond maakt het vaak dat het zitten op de vloer als minder prettig wordt ervaren. 

Gebruik je een meditatiekussen kom je al wat hoger van de vloer en verlicht je ook de druk op je benen. Wanneer je een zabuton onder jouw meditatiekussen legt heb je een fijne zacht ondersteuning voor jouw knieën en enkels. Door de vulling met katoen zorgt het kussen ervoor dat het tevens de warmte goed vast houd en de kou van de vloer niet omhoog trekt.

In onderstaande video begeleidt Marja Bazuin jouw tijdens een mooie rustige meditatie. Daarnaast geeft ze tips voor de beste houding en omschrijft ze precies welke gedachten je kan ervaren tijdens de meditatie en hoe je hier mee om kan gaan. Een meditatie is een rustmoment voor jouzelf. Een moment om even te genieten in het hier en nu en jouw gedachten te laten komen en gaan.

Delen? Ja graag!