Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen over de Flowee Spijkermat.

Onderin deze pagina vind je meer tips over het gebruik van de Flowee spijkermat. Tips over het gebruik en voor een langere levensduur.

Welke spijkermat past het beste bij mij?

In onze webshop vind je verschillende modellen. Wil jij graag weten welk model voor jou het meest geschikt is? Lees dan ons blog waarin je meer vertellen over de verschillende uitvoeringen. 

Kan ik de spijkermat gebruiken wanneer ik hartproblemen heb?

Wanneer je de spijkermat gebruikt wordt de doorbloeding geactiveerd. Hierdoor zal het hart harder gaan pompen om de doorbloeding activeren. Dit kan gevaarlijk zijn bij hartproblemen en daarom wordt het gebruik van de spijkermat afgeraden. Wil je de spijkermat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts!

Kan ik de spijkermat gebruiken wanneer bloedstollingsproblemen heb?

Wanneer je de spijkermat gebruikt wordt de doorbloeding geactiveerd. Hierdoor zal het hart harder gaan pompen om de doorbloeding activeren. Dit kan gevaarlijk zijn bloedstollingsproblemen zoals trombose. Dit kan gevaarlijk zijn en daarom wordt het gebruik van de spijkermat afgeraden. Wil je de spijkermat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts!

Is je arts akkoord en maak je gebruik van bloedverdunners zorg dan dat je voorzichtig op de mat gaat liggen en er ook weer voorzichtig af gaat. Dit ter voorkoming van krassen of wondjes.

Ik heb last van (grote) moedervlekken op mijn lichaam. Kan ik de spijkermat dan gewoon gebruiken?

In principe kan je de spijkermat zonder problemen gebruiken. Wel is het verstandig om extra voorzichtig te zijn met moedervlekken welke bijvoorbeeld wat verder van de huid af liggen. In dit geval is het verstandig om deze te beschermen met bijvoorbeeld een pleister, zodat deze niet beschadigd worden.

Waarom mag ik de spijkermat niet gebruiken als ik zwanger ben?

Op het lichaam zitten een aantal drukpunten die een bevalling kunnen opwekken. Het gebruik van de spijkermat tijdens een zwangerschap is te weinig onderzocht om te bepalen of dit gevaarlijk is. Daarom adviseren wij de spijkermat NIET te gebruiken tijdens de zwangerschap. Wil je toch ontspannen tijdens je zwangerschap? Kies dan liever voor een zwangerschapsmassage met onze massagehand.

Hoe gebruik je de Flowee spijkermat? Direct op de blote huid en hoelang moet je erop liggen?

Wanneer je een van de Flowee spijkermat producten besteld ontvang je een uitgebreide gebruiksbeschrijving waarin we het gebruik precies omschrijven. Of lees hier meer.

Kan mijn kind de Flowee spijkermat ook gebruiken?

Vaak vragen mensen zich af of de spijkermat ook door kinderen gebruikt mag worden. Maar dat mag zeker! Kinderen zijn er gek op. Zo maken ze er samen echt een spelletje van wie er zo lang mogelijk op de mat kan door erop te gaan staan, eroverheen te lopen (dit kan met of zonder sokken). Kan jouw kind zichzelf moeilijk ontspannen of kan deze moeilijk zijn hoofd leeg maken? Laat hem/haar dan een paar minuutjes op de mat liggen, dit kan met een tshirt aan of direct op de blote huid. Dit laatste is zeker een aanrader bij kinderen die last hebben van ADHD, prikkelstoornis of autisme. Door de prikkelende werking van de spijkermat worden de kinderen juist rustig. Omdat ze hun aandacht kunnen verleggen naar een nieuwe pijnprikkel. 

In ons blog vertellen we regelmatig over de Flowee spijkermat. Enkele onderwerpen die we in het blog bespreken zijn o.a. de verschillende modellen, kwaliteit en productie van de spijkermat. Maar ook geven we het woord aan Flowee spijkermat gebruikers en laten we je bijvoorbeeld zien hoe je de mat het beste kan wassen.

Tips gebruik Spijkermat

 • Ga je op vakantie en kan je niet zonder de Flowee spijkermat?
  Haal dan de vulling eruit zodat deze minder ruimte in beslag neemt en jij gaat relaxed op vakantie.
 • Ben je bang dat je in slaap valt op de spijkermat? Of wil je niet de gehele nacht op de spijkermat liggen?
  Zet dan voor de zekerheid een wekker na 30 minuten! Want er bestaat een kans dat je in slaap valt.
 • Vind je spijkermat kussen wat vol en hoog?
  Haal dan een deel van de vulling uit de binnenhoes. Boekweitkaf kan je apart bewaren in een canvas tas of kussensloop, gebruik het later weer om het kussen aan te vullen. Door het gebruik kan boekweitkaf namelijk slinken. 

Tips voor een langere levensduur van de Flowee Spijkermat: 

 • Wil je de spijkermat of het schoonmaken dan kan je met een stofzuiger de stof eraf halen. Let hierbij er wel op dat je stand van de stofzuiger zo laag mogelijk zet. Je kan de buitenste hoes eventueel wassen op hand handwas (maximale temperatuur 30 graden). Verwijder hiervoor de vulling voordat je de mat of het kussen wast. De hoes kan NIET in de droger;
 • Leg de spijkermat of het kussen niet in de felle zon;
 • Bewaar op een droge plaats;
 • Ga niet met schoenen op de mat of het kussen staan;
 • Zet geen zware voorwerpen op de (gevouwen) mat of het kussen;
 • Lucht de mat regelmatig.