Heerlijk ontspannen met de Flowee spijkermat!

‘Pijn is fijn’

De Flowee spijkermat wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt waaronder het geven van meer ontspanning, vermindering van pijn en het verbeteren van de nachtrust. De mat is erg makkelijk te gebruiken en al snel een aanvulling op jouw dagelijkse routine. Probeer de spijkermat nu 14 dagen uit!

De spijkermat, ook wel bekend als acupressuurmat, zorgt ervoor dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden. Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en zenuwen in het lichaam. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd en maken de hersenen 2 geluk hormonen aan genaamd Endorfine & Oxytocine. Deze hormonen zorgen voor extra ontspanning en een relaxt gevoel! Lees hieronder verder meer over de werking van de spijkermat. 

De spijkermat kan helpen bij onderstaande situaties of problemen;

✓ Heb je last van stijve en vastzittende spieren

✓ Slaap je onrustig en/of ben je vaak wakker

✓ Heb je vermoeide of pijnlijke voeten na een dag werken of een lange wandeling

✓ Kan je meer rust in je hoofd gebruiken

✓ Kan je moeilijk ontspannen

✓ Ervaar je meer stress dan je lief is

✓ Last van (spanning)hoofdpijn of migraine

✓ Wil je graag meer energie wanneer je wakker wordt

✓ Heb je last van rugklachten

✓ Zou je graag na een lange dag werken een energie boost willen, zodat je weer fit verder kan

✓ Zou je wel wat vaker relaxed willen zijn

Moe, futloos? Ervaar in slechts 10 minuten al een energie boost!

Werking van de Flowee spijkermat
Een spijkermat is een uitkomst bij verschillende problemen en zorgt in veel gevallen voor pijnverlichting, maar hoe werkt het nu eigenlijk precies? 

Op de spijkermat van Flowee bevinden zich allemaal spikes in de vorm van een achthoek (octagon), deze spikes hebben elk 42 scherpe uiteinden. Wanneer je op de mat gaat liggen prikken deze uiteinden in de huid, hiermee worden de zenuwuiteinden in de huid gestimuleerd en soort van ‘wakker’ geschud. Je lichaam kan een ‘lichte’ pijnprikkel ervaren wanneer je op de mat gaat liggen, het lichaam maakt 2 geluk hormonen aan genaamd endorfine & oxytocine tegen de pijnprikkel. Daarnaast wordt ook de doorbloeding in het huidoppervlakte gestimuleerd. Wanneer mensen van de mat af komen zie je vaak dat de rug rood is, dit komt door de doorbloeding die naar het huidoppervlakte is getrokken. Dit kan geen kwaad en zal met een paar minuten ook weer helemaal wegtrekken.

 

De prikkels die je ervaart als je op de mat gaat liggen zorgen ervoor dat je met jouw aandacht even volledig bij jouw lichaam bent. Hierdoor maak je onbewust jouw hoofd leeg en kom je in een diepere ontspanning terecht. Hierdoor is de kan groot dat je snel in slaap valt en dat je in een diepere slaap komt. 
In het begin ervaar je namelijk een ‘lichte’ pijnprikkel, na een paar minuten gaat deze pijnprikkel over in een tinteling en merk je dat jouw lichaam lekker warm zal worden. Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en gewrichten. 

Endorfine & Oxytocine.>

Leuk die hormonen maar wat betekent dit nu voor mij? Endorfine werkt pijn onderdrukkend en het is een veroorzaker van euforie. Deze gelukmaker komt bijvoorbeeld ook vrij bij sporten, lichamelijke aanrakingen en het eten van chocolade!!!
Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, heeft een positieve invloed op het verhogen van het geluksgevoel, het gevoel van vertrouwen en verbondenheid en een verhoogde weerbaarheid tegen stress en verslaving! Het lichaam komt sneller tot rust.

Puur.

Op een natuurlijke manier je eigen lichaam aan het werk zetten. Hoe fijn is het dat je door het gebruik van het eigen lichaam spierpijn kan verminderen, hoofdpijn kan verlichten, mentale rust vinden of warmere voeten krijgt. Ervaar het zelf!

Kwaliteit.

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van onze producten goed is. Vandaar dat we ook goed hebben gekeken naar het design van de spikes. De scherpte van de “puntjes” moeten goed zijn, deze hebben namelijk invloed op de pijnbeleving en de werking. Wanneer deze niet de juiste intensiteit hebben zal de mat niet of onvoldoende werking hebben. Andersom wanneer deze te scherp zijn is de beleving te heftig, hierdoor zal je geen ontspanning varen. Lees in ons blog meer over de kwaliteit van de Flowee spijkermat. 

Lees hieronder enkele resultaten en ervaringen over de Flowee Spijkermat

Resultaten

Sinds 2011 staan wij regelmatig op beurzen en events. Nu we daar al een aantal jaren zichtbaar zijn, komt het steeds vaker voor dat klanten hun ervaringen* ” live”  met ons delen. Hieronder een selectie van redenen waarvoor de mat o.a. gebruikt wordt. Klanten* geven aan dat de spijkermat een effectief hulpmiddel is om de klacht, het ongemak of de pijn te verhelpen of te verzachten.

  • Rugklachten waaronder ook spit en hernia
  • Chronische en/ of reumatische pijn
  • Wintertenen en hielspoor
  • Frozen shoulder
  • Whiplash
  • Fibromyalgie
  • Autisme (bij deze groep wordt een lagere hoeveelheid oxytocine aangetroffen)
  • ADHD, de mat kan ervoor zorgen dat je er rustig van wordt. Ook bij kinde

*Ervaringen van deze mensen zijn geen garantie voor het verhelpen van problemen van anderen.

Vanaf het begin slaap ik veel beter en vaster. Ik ben er blij mee, ondanks dat ik sceptisch was is er maar 1 woord voor TOP!!!

Sandy

De hele familie is enthousiast. Zelfs mijn dochter van 6 ligt er graag eventjes op, ze geniet ervan en wordt er rustig van. Het is een goed product, dat er ook nog eens geweldig mooi uitziet.

Margriet

Op advies van natuurarts de Flowee gekocht en nu voor het eerst gebruikt : heerlijk! Wordt zeker een dagelijks ritueel in combinatie met meditatie.

Hilly