Met een Flowee spijkermat nekkussen jouw hoofdpijn, migraine, stijve nek of schouderklachten verlichten? Dat kan zeker! We hebben allemaal wel eens last van deze klachten hoe relaxed we ook zijn. Er is altijd wel een moment dat je net even te druk bent geweest en hierdoor bijvoorbeeld last krijgt van spanningshoofdpijn. Of je hebt een verkoudheid onder de leden. Of dat moment dat je met een stijve nek wakker wordt. Deze klachten kunnen behoorlijk van invloed zijn op ons functioneren. Een fysiotherapeut of masseur kan deze klachten verminderen. Maar om de haverklap naar een therapeut is niet ideaal of in tijden van de corona crisis zelfs niet altijd mogelijk. Om structureel aan de pijnstillers te gaan is zeker niet wenselijk. Een spijkermat nekkussen kan in zo’n geval een uitkomst zijn. Lees hieronder hoe een spijkermat nekkussen hierbij kan helpen.

 

Werking spijkermat nekkussen

 

Op het spijkermat nekkussen bevinden zich allemaal ronde spikes. Deze hebben elk 42 unieke scherpe uiteinden die in de huid drukken als je het kussen in de nek legt. In het begin voelt het onwennig en ‘pijnlijk’ aan, de scherpe uiteinden drukken in de zenuwuiteinden van de huid waardoor je lichaam een pijnprikkel ervaart. Hoe hoog deze pijnprikkel is kan je zelf bepalen door meer of minder tegendruk te geven. Het lichaam maakt door de spikes natuurlijke pijnstillers aan om ervoor te zorgen dat deze pijnprikkel minder wordt. Dit komt door de hormonen endorfine en oxytocine, ook wel bekend als de geluk hormonen. Extra relaxed dus ;-). 

Na een paar minuten zal de pijnprikkel afnemen. De doorbloeding wordt geactiveerd waardoor jouw nek en schouders ook warm aan zullen voelen. De spieren gaan wat ontspannen en je zal binnen 10 minuten al verlichting ervaren.

TIP: Wanneer je op het kussen ligt probeer dan druk uit te oefenen met je hoofd op het kussen. Ook vooral bij de aanhechtingsspieren van de schedelrand. Draai langzaam van links naar rechts. Hiermee zorg je voor extra stimulatie.

Veel thuis werken in een niet zo ergonomische houding, zorgde ervoor dat ik last van mijn nek en schouder kreeg. Ook wilde ik wel wat beter gaan slapen, en had al vaker gehoord dat de ‘spijkerproducten’ daarbij kunnen helpen. Ik koos voor de combinatie van de spijkermat en het nekkussen. Het nekkussen ontspant meteen de pijnlijke spieren, heb er veel baat bij. En de mat gebruik ik als ontspanmoment voor het slapen. Even opbouwen, maar gaat vanaf het begin al behoorlijk goed! Ik ben heel blij met de mooi afgewerkte producten én met de klantvriendelijkheid van de Flowee medewerkers! Dikke aanrader!

Valesca, Breda

Via de fysiotherapeut een ‘spijkermatje’ te leen gekregen en de resultaten waren vrij snel voelbaar. In eerste instantie even wennen, zo’n stekelig bedje om te ontspannen, maar na rustig doorademen voelde ik de warmte al vrijkomen. Ook mijn ergste schouderklachten n.a.v. langdurig achter de pc zitten, zijn behoorlijk verminderd. Ik heb na 3 dagen uitproberen zelf een spijkermat en kussen besteld. De keuze is gevallen op Flowee en daar heb ik geen spijt van. Mooi, stevig materiaal en goed afgewerkt. Ik kijk er nu zelfs naar uit om mezelf een 1/2 uurtje terug te trekken met klassieke muziek erbij op de koptelefoon. Heerlijk!

Sjarmen, Erp

Positief effect spijkermat nekkussen op hoofdpijn, nek- en schouderklachten

Door de stimulatie van de doorbloeding worden de nek en schouderspieren verwarmt. Hierdoor vermindert het stijve gevoel al snel. Gebruik je het kussen elke dag zo’n 10 à 20 minuten dan heeft dit op langer termijn alleen maar positieve effecten. Een goede doorbloeding heeft ook positieve effecten bij hoofdpijn en migraine. Welke vorm van hoofdpijn je hebt kan verschillende oorzaken hebben (lees hier meer over hoofdpijn). Maar in elk situatie is het beter als je lichaam een goede doorbloeding heeft, hierdoor worden namelijk de afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Belangrijk dus om ook goed te drinken als je het kussen gebruikt.

WIST JE DAT:

Het spijkermat kussen geeft verlichting bij de aanhechtingspieren onderaan de schedelrand. Wanneer deze stijf zijn en vol zitten met afvalstoffen kunnen deze namelijk van grote invloed zijn bij spannings- hoofdpijn.

Pijn met pijn behandelen

Wanneer je ergens last van hebt en pijn ervaart dan kan je vaak niet anders dan er de hele tijd aan denken. Jouw aandacht wordt er de hele dag naar toe getrokken waardoor je jezelf minder goed kunt focussen, je wordt er echt moe van. Het is dan lastig om jouw aandacht ergens anders op te richten. Hoe fijn is het dan als je even jouw focus kan verleggen op een andere (pijn)prikkel in jouw lichaam. De spijkermat wordt juist ook om deze redenen ingezet bij chronische pijnklachten en is dan ook erg fijn als je hoofdpijn of migraine hebt. Wanneer je op een matje gaat liggen of het spijkermat nekkussen in je nek legt ervaar je een nieuwe (pijn)prikkel en kan je jouw aandacht even verleggen op een ander punt.

Delen? Ja graag!