Ga je een spijkermat te kopen? Er zijn grote kwaliteitsverschillen. 

Bij een spijkermat kopen zijn de prijsverschillen, maar ook de kwaliteitsverschillen groot. Als je een spijkermat koopt om bepaalde klachten, of om meer te ontspannen of beter te slapen, is het belangrijk dat de mat doet wat hij moet doen. De drukpunten maken dan al het verschil. Kiezen voor de laagste prijs is dus niet automatisch de beste keuze. Ook wij krijgen vaak de vraag over wat de kwaliteitsverschillen zijn van de Flowee spijkermat en andere aanbieders die stunten met een zogenaamde 50% korting en gratis producten. Los van de grote kwaliteitsverschillen die je hieronder vindt willen we met Flowee zo transparant mogelijk zijn. Daarom vertellen we hier graag meer over

 

Waar let je op bij een spijkermat kopen? 

Op het eerste zicht lijken de verschillen tussen de spijkermatten niet direct zichtbaar. Zelf maken we ons bij Flowee al jaren hard voor het ontwikkelen van een mat van goede kwaliteit waar je jarenlang plezier van hebt. Je kunt letten op de volgende zaken om kwaliteitsverschillen te ontdekken voor je een spijkermat koopt.

  • Check het aantal spikes op de mat: hoe meer drukpunten, hoe beter!
  • Kijk goed naar de vorm van de spikes: een octagon bevat meer drukpunten dan een cirkel.
  • Controleer de vorm van de puntjes: smal en rond betekent een hogere kans op afbreken.
  • Kijk hoe stevig de spikes bevestigd zitten. Kun je deze eenvoudig eraf trekken? Dan weet je dan na een aantal wasbeurten de mat in de prullenbak kan.
  • Probeer het product uit. Na enkele keren ervaar je vanzelf of de mat voor jou werkt. 

Materiaal & Vorm Spikes

Het belangrijkste aan de mat zijn de spikes. De spijkermatten worden het meest gebruikt direct op de blote huid. Het is dus belangrijk dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat en niet snel afbreekt. De spikes van de Flowee spijkermat worden gemaakt van ABS-plastic. Dit is plastic dat ook wordt gebruikt voor o.a. kwalitatief speelgoed (denk aan Lego) en huishoudelijke producten. Hoe meer drukpunten de mat bevat, hoe beter je het effect van de mat zult merken. Op de Flowee mat hebben we ervoor gekozen om de spikes zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen en in het verband. Hierdoor heeft de Flowee spijkermat een maximaal haalbaar bereik qua drukpunten (zelfs meer dan 8800 puntjes). De vorm van de spikes is zo ontworpen dat deze het maximale aantal drukpunten hebben. De vorm van de puntjes op de spikes ontworpen in piramidevorm zodat deze extra sterk zijn en niet afbreken bij intensief gebruik.

Kwaliteitsverschillen spijkermat kopen

Stof & Vormgeving

De stof van de spijkermatten wordt op een canvas manier geweven. Dit houdt in dat de stoffen steviger zijn en niet scheuren bij intensief gebruik. De spikes zijn namelijk hard waardoor de veel gebruikte dunne stof die ertussen zit scheurt als er druk opkomt. Een belangrijk punt als het aankomt op de kwaliteitsverschillen van de spijkermat.

Productieproces

Bij een spijkermat kopen is het ook goed om te letten op het productproces. De spikes worden bij veel matten verlijmd op de stof. Los van het feit dat lijm vaak chemische stoffen bevat is dit kwalitatief minder goed. De lijm kan namelijk oplossen wanneer je de spijkermat wilt wassen. Ook hard de lijm uit en kan er daardoor voor zorgen dat de spikes breken tijdens het gebruik. Iets wat je zeker niet wilt.
De spikes op de Flowee spijkermat worden onder hoge temperaturen op de mat gesmolten. Hieronder een video waarin we laten zien hoe dit proces gebeurt in de fabriek.

Fair trade

Je kunt op Aliexpress ook een spijkermat kopen. Echter krijg je niet dezelfde kwaliteit en weet je niet onder welke omstandigheden de spijkermat geproduceerd is. Met Flowee vinden we het belangrijk om mee te werken aan duurzaamheid & kwaliteit. Maar dat niet alleen; ook vinden wij het belangrijk dat onze producten onder goede omstandigheden worden gemaakt. Dus in een fabriek waarbij de werknemers onder goede omstandigheden kunnen werken en er geen kinderarbeid aan te pas komt. Ook blijven we ons ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en willen we onze producten op een goede verantwoorde manier blijven aanbieden. Hiermee willen we ons steentje bijdragen aan het milieu.

De gezichten achter Flowee:

Achter Flowee vind je 2 gezichten; Tamara (trotse eigenaresse) en Manon (enthousiaste duizendpoot). Samen willen we met de producten van Flowee nog meer mensen laten ontspannen en streven we naar hoogwaardige en mooie producten.
Wij laten al onze producten waaronder de spijkermat maken in een kleine fabriek in New Delhi (India). Deze worden met zorg vervoerd naar Nederland en opgeslagen in het magazijn.

Wij werken samen met een fulfilmentbedrijf (genaamd Pakjesfabriek). Vanuit hier worden o.a. de spijkermatten met veel zorg ingepakt en verzonden. Dit houdt in dat jouw bestelling normaal gesproken binnen 1 werkdag al bij je bezorgd wordt. Je mag onze producten altijd 14 dagen uitproberen. Zijn deze niet naar wens of simpelweg niet wat je ervan verwacht had, dan mag je deze gewoon retour sturen.

De pakjesfabriek pakt al onze bestelling met zorg in. Hierdoor hebben wij meer tijd om alle service te verlenen en iedereen persoonlijk te woord te staan. Ga je een spijkermat kopen en wil je advies? We staan graag voor je klaar! 

Eigenaress Flowee Tamara met medewerker Manon en in het eigenaar van fabriek Bob, spijkermat kopen

* Op deze foto zie je Manon, Bob (Eigenaar Fabriek India) & Tamara tijdens een bezoek (13-02-2020) van Bob in Nederland. De medewerkers vanuit de fabriek in India hadden cadeautjes meegegeven.

Delen? Ja graag!