Slapen op een spijkermat als een roosje

Graag delen we het verhaal van Sanne met jullie. In haar blog vertelt ze namelijk over haar ervaring met de Flowee spijkermat. Sanne is interieurstylist en fotografe en woont samen met haar zoontje in Den Haag. Op haar website Style by Sanne schrijft ze regelmatig blogs over haar interieur, kijkt ze binnen en buiten bij andere huisjes en deelt ze haar persoonlijke tips over dingen die ze tegenkomt in haar leven.

Zo benaderde ze ook ons met haar verhaal dat ze regelmatig mediteert maar het toch moeilijk vond om een fijn plekje in haar huis te creëren waar ze echt een moment voor haarzelf kon nemen. Voor ons een mooi moment om iemand te verblijden met een meditatiekussen & zabuton (een Japans zitkussen)

 

Zij gaf aan dat mediteren echt een uitlaatklep voor haar is. Wanneer ze erg druk is en last heeft van haar rugpijn, het lastig kan zijn om een juiste houding aan te nemen. Voor ons een uitgelezen moment om daarop in te haken! Want wanneer wij rugpijn horen gaan bij ons de alarmbellen rinkelen! Wij konden het dan ook niet laten om een spijkermat mee te sturen :)! 

”Ik heb de spijkermat nu een paar maanden in gebruik en ik kan je vertellen, ik kan echt niet meer zonder!”

Na een paar weken ontvingen wij een mail van Sanne, hoe ontzettend blij ze is met de spijkermat! Naast haar blog over het meditatiekussen & zabuton gaf ze aan dat ze ook een blog over de spijkermat ging schrijven. Ze had niet verwacht dat ze er zo enthousiast over zou zijn! Deze verhalen krijgen wij regelmatig te horen van mensen die in aanraking komen met de spijkermat.

Graag delen wij dan ook haar verhaal met jullie om een idee te geven wat de spijkermat voor iemand kan betekenen. Haar verhaal lees je hieronder.

Wist je dat?

Rugklachten en slecht slapen komt ontzettend veel voor in Nederland. Maar liefst 75% krijgt wel eens te maken met (lage) rugklachten! Vaak valt dit samen met drukte op het werk, stress, gespannen spieren, veel in dezelfde houding zitten en weinig beweging. Wanneer het erg druk is op het werk loopt ons hoofd vol met allerlei gedachten. Daarnaast hebben we vaak nog diverse ‘verplichtingen’ zodra we thuis komen. Velen nemen te weinig rustmomenten om echt even bij te komen.

Slapen als een roosje op een spijkermat? 

Een paar weken geleden schreef ik al eerder een blog over het mooie meditatiekussen en zabuton van Flowee maar ze hebben nog veel meer mooie producten. Ik mocht namelijk ook een spijkermat uitproberen. Een spijkermat? Ja een spijkermat!

Een spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder, het geven van onspanning, beter slapen en het verminderen van pijn. Toen ik dit las was ik eigenlijk al verkocht, want met rugklachten en slecht slapen klonk dit als muziek in mijn oren.

De vuurdoop

En toen was daar het moment aangebroken dat ik er voor het eerst op ging liggen. Best wel spannend! Ik had van te voren op de site van Flowee gekeken hoe je de mat het beste kon gebruiken. Als je er voor het eerst op gaat liggen of wanneer je wil dat het minder intens is, kan je er voor kiezen een hemdje aan te houden. Dat heb ik dus niet gedaan 😉 ik dacht hoppa, pijn is fijn! En eerlijk, ja de eerste twee minuten dacht ik echt, waarom doe ik dit? Maar gelukkig deed ik ook een ademhalingsoefening en kon ik de focus daarop houden in plaats van de prikkels in mijn rug.

Na die twee minuten van “pijn” merk je dat dat weg trekt en kon ik heerlijk ontspannen. De doorbloeding wordt extra gestimuleerd door de prikkels en daarnaast maken je hersenen endorfine en oxytocine aan. Deze zorgen voor een relaxt en ontspannen gevoel. In plaats van prikkels of tintelingen voel je na die paar minuten een heel fijn en aangenaam warm gevoel in je rug. 

Ben jij benieuwd wat de spijkermat voor jou kan betekenen?

Ik heb de spijkermat nu een paar maanden in gebruik en ik kan je vertellen, ik kan echt niet meer zonder! Ik lig bijna elke avond op mijn matje en val er geregeld op in slaap. Dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken, maar wat een uitvinding!! Imiddels hebben ook al een aantal vriendinnetjes een mat besteld naar aanleiding van mijn positieve ervaringen. Super leuk, maar nog leuker is dat ze dus net zo enthousiast zijn. Echt een dikke aanrader dus!

Meer reacties over de Flowee spijkermat lezen?

 

Of je nou spierpijn hebt, last van je rug, rusteloos, moeite met ontspannen of slecht slapen de spijkermat helpt je bij al deze dingen. Misschien ook nog wel bij meer klachten maar ik had van deze dingen last en daar helpt mij enorm bij. Ik ben er ook achter dat als ik na het sporten op de mat ga liggen ik de dag erna minder spierpijn heb. Soms kom je gewoon producten tegen die je jaren eerder had willen ontdekken en waarvan iedereen het eigenlijk zou moeten uitproberen.

Heb jij wel eens op een spijkermat gelegen of lijkt het je wat? Ik zou echt niet meer zonder kunnen!

Liefs, Sanne

Wil je meer weten over het leven van Sanne?
Delen? Ja graag!