Een slaapconsult kan jouw nachtrust verbeteren

Dat de Flowee spijkermat helpt bij het ontspannen wist je misschien al wel. Wellicht slaap je ook al beter wanneer je de mat voor het slapen gebruikt. De mat wordt namelijk veel ingezet om sneller en dieper in slaap te vallen. Maar soms kan het voorkomen dat slecht slapen een structureel probleem is en weet je niet precies wat hier nu de reden voor is. In dat geval zeggen wij: Pak het probleem aan! Want slecht slapen kan op lang termijn voor grote problemen zorgen.

Dus op zoek naar de oorzaak: Een slaapconsult kan hierbij helpen!

 

Oorzaken slecht slapen

We hebben er bijna allemaal wel eens mee te maken: slecht slapen. In veel gevallen weet je wel waarom je moeilijk in slaap valt of waardoor je wakker ligt:

  • piekeren
  • stress
  • actief in de avond (sport, werk, studie)
  • teveel koffie gedronken
  • wanneer je iets leuks gaat doen (bijvoorbeeld vakantie of een verjaardag)
  • als je bang bent jezelf te verslapen
  • omgevingsgeluiden (in of rondom huis)
  • schermtijd
  • verkeerd bed of beddengoed
  • of meerdere factoren samen
Vermoeide man door slecht slapen

Problemen die ontstaan door een slechte nachtrust

Slaap je vaker slecht of heb je last van slapeloosheid* dan raak je vermoeid, zijn er meer negatieve gedachten, kan je jezelf minder goed concentreren en is er een verhoogde kans op o.a. obesitas, hart– en vaatziekten en diabetes.

Slecht slapen heeft dus een grote invloed op jouw denken. Je maakt jezelf meer zorgen en jouw gedachten zijn eerder negatief van aard. Dit kan er dus ook weer voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Of wanneer je wakker word je niet meer in slaap kunt komen. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel.

*Slaap je langer dan 3 maanden, 3 keer per week slecht? Dat houdt in dat je problemen hebt met inslapen, doorslapen en/of te vroeg wakker wordt. Dan wordt er gesproken van slapeloosheid ook wel Insomnie genaamd. 

Vermoeidheid en hoofdpijn door slecht slapen

Wist je dat?

Een op de vier Nederlanders heeft problemen met slapen. Dit kan zijn moeilijk in slaap vallen, vaak wakker worden, onrustig slapen of urenlang piekeren.

Waarom een Slaapconsult?

Het kan lastig zijn om de cirkel van slecht slapen te doorbreken. Soms omdat de oorzaak niet duidelijk aan het oppervlak ligt of omdat je gewoon niet weet waar te beginnen. Als je vastgeroest zit in een patroon dan is het lastig om daar zelf uit te komen. Een objectieve blik kan dan helpen.

Vaak luisteren we eerder naar adviezen van een ander dan dat we iets doen waarvan we eigenlijk zelf weten dat het wel verstandig is. Ook kan het fijn zijn om een expert op het gebied van slapen mee te laten kijken. Deze hebben door jarenlange praktijkervaringen genoeg voorbeelden gezien waardoor ze je nieuwe inzichten kunnen geven. Inzichten waar je zelf misschien niet op was gekomen.

 

Saraja slaapcursus

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en ervaren advies dan raden wij een consult van Saraja Slaapcursus aan. Zij hebben meer dan 11 jaar ervaring en kennis in huis. Door middel van een persoonlijke online slaap en vitaliteit test maken zij een schriftelijk rapport op met daarin jouw persoonlijke slaapadviezen.

Geen mens is hetzelfde en daarom worden de testen bij Saraja Slaapcursus handmatig geanalyseerd. Hierdoor krijg je een persoonlijk op maat gemaakt advies die je per mail ontvangt. Dit advies kan je rustig doornemen waarna je nog per telefoon of video een gesprek hebt waarin het feitelijke consult plaats vindt.

Op deze manier weet je precies welke stappen jij kan zetten om jouw slaap te verbeteren. En dat voor maar €59,-!

Meld jezelf hier aan: www.saraja-slaapcursus.nl/slaapconsult

Foto van Freepik

Delen? Ja graag!