Wij ontvangen regelmatig mooie reviews over onze spijkermat. Deze reviews geven een mooi beeld wat de spijkermat voor jou kan doen. Graag delen we deze dan ook graag op onze website. Deze keer een review spijkermat van Linda van Natuurlijk Linda . Linda heeft een eigen blog over gezonde voeding en gezond leven. Sinds 2013 is zij bewuster gezond gaan eten omdat ze eigenlijk altijd moe was, ze heeft verschillende cursussen afgerond en is haar blog begonnen om haar kennis met anderen te delen. En zo kwamen er steeds meer onderwerpen op gezondheid bij, zo ook onze spijkermat. Lees hieronder haar verhaal.

Review Spijkermat

Een spijkermat om te ontspannen. Twee woorden die eigenlijk niet bij elkaar in 1 zin passen zou je zeggen. Maar toch kan het! Het zijn natuurlijk geen echte spijkers, zoals je ze misschien gezien hebt bij spijkermatten in tekenfilms, waar zo’n fakir op gaat zitten. 😉 Het zijn hele kleine scherpe puntjes, maar liefst meer dan 11.000 puntjes op dit set van spijkermat en -kussen. Ik had het vaak voorbij zien komen en wilde het nu toch eens proberen, omdat ik de laatste maanden pijn heb aan mijn rug en nek.

”De allereerste keer op de mat en het kussen”

Geadviseerd wordt om de eerste keer niet meteen met een blote rug erop te gaan liggen. Dus ik heb een heel dun shirtje aan gedaan en ben op de mat en het kussen gaan liggen. Ik voelde door het shirt alleen heeeel weinig van de puntjes. Ontspannen was het wel, want je ligt gewoon lekker even 10 minuten op je rug op je ademhaling te letten en ook dat ontspant al.

”Hoe ik het nu gebruik”

Na die eerste keer ben ik dus de keren erna zonder shirt erop gaan liggen. En dat voelt fantastisch! Natuurlijk doet het eerst even een beetje pijn. Maar aan de andere kant is het ook weer niet echt pijn te noemen. Het prikt zeker in ieder geval. Maar als je daarna rustig gaat ademen en je spieren ontspant voel je het niet meer als pijn. Na een paar minuten wordt mijn rug helemaal warm, van de doorbloeding die op gang komt door de puntjes die in je huid prikken.

Op de foto hiernaast zie je de rode huid en de puntjes van de rondjes die in mijn rug staan na 15 minuten op de mat.

Conclusie

Of de spijkermat en -kussen er voor gezorgd hebben dat de pijn in mijn nek en rug minder is vind ik lastig te zeggen. De fysio is ook nog iedere week bezig en daarna voelt het telkens weer een paar dagen beurs. Wel vind ik dit set een heerlijke manier om te ontspannen en ik geloof ook zeker dat door het ontspannen mijn spieren ook ontspannen. En dat kan alleen maar een gunstig effect hebben op herstel zou ik zeggen. Verder is het ook zo dat als ik over iets ga liggen denken en ik dus mijn ademhaling wat loslaat, dan voel ik de puntjes weer meer. Dus de mat is ook een goede manier om niet te gaan liggen piekeren over dingen.

Doordat mijn rug en nek heel warm worden als ik erop lig heb ik ook het gevoel dat het van alles te weeg brengt. Warmte betekent meer doorbloeding en meer doorbloeding betekent afvoer van afvalstoffen! En die kan je maar beter kwijt dan rijk zijn.

Delen? Ja graag!