Niets is zoveel zeggend als de reacties van mensen die in aanraking komen met de spijkermat. Dat wij zelf enthousiast zijn dat mag wel duidelijk zijn. Wij kunnen hier dan ook uren over praten. Het blijft dan ook keer op keer leuk als we verhalen mogen delen van andere die ook zo enthousiast zijn over de Flowee spijkermat! Daarom delen wij dan ook met veel plezier het blog van Patti. Zij is schrijfster bij Marvousz.com 

Ooh mensen, over het product waarover ik jullie vandaag ga vertellen, ben ik zelf zó enthousiast dat ik bijna niet weet hoe en waar ik moet beginnen. Bij het begin dan maar 🙂 . Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, heb ik ME. En sinds ik ME heb, kan ik veel minder goed tegen stress en spanning dan ik daarvoor kon. (Of misschien ben ik me er nu meer van bewust dat ik er niet zo goed tegen kan). Tijdens stressvolle periodes heb ik grote moeite met ontspannen; ik houd veel spanning vast in mijn spieren -vooral in mijn rug en schouders-, sta letterlijk stijf van de spanning en mijn armen voelen loodzwaar. Ondanks mijn chronische vermoeidheid val ik minder snel in slaap en word ik (nog) minder uitgerust wakker. Het enige wat mij normaal gesproken hielp was yin yoga, liefst twee keer per week, maar vanwege mijn lage energieniveau heb ik de binnenkant van de yogastudio al minstens een jaar, misschien wel twee, niet meer gezien.

Ontspannen op een spijkermat

Een paar weken geleden popte er in mijn Facebook ineens een bericht op van Flowee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eerder van het bedrijf had gehoord maar hun bericht wekte wel meteen mijn interesse; het ging over ontspannen op een spijkermat en ik klikte op de link naar de rest van het artikel. De spijkermat (verkrijgbaar in twee varianten: gevuld met foam of gevuld met natuurlijke kokosvezels) zou o.a. zorgen voor ontspanning, meer innerlijke rust, meer energie, verlichting van pijnklachten, bevordering van de doorbloeding en een verbetering van de nachtrust. Ik las alléén maar enthousiaste reacties van gebruikers van deze miracle mat. Onnodig te zeggen dat ik meteen op de bestelknop drukte. Ik koos voor de met kokos gevulde variant van de mat omdat mijn klachten hevig en hardnekkig zijn en deze mat voor iets meer tegendruk (en dus intensiteit) zou zorgen dan de met foam gevulde mat.

Hoe werkt zo’n spijkermat eigenlijk?

In het kort (uitgebreide informatie kun je vinden op de website): op de spijkermat, ook wel bekend als acupressuur mat, zorgen 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden (in totaal dus meer dan 8800!) in de vorm van een achthoek (octagon) dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden wanneer je op de mat gaat liggen. Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en zenuwen in het lichaam. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd. Je lichaam kan een ‘lichte’ pijnprikkel ervaren en de hersenen maken de twee gelukshormonen endorfine & oxytocine (bij mannen vasopressine) tegen deze pijnprikkel aan. Deze hormonen zorgen voor extra ontspanning en een lekker relaxt gevoel.

En hoe verging het mij?

Een dag nadat ik mijn spijkermat had besteld, werd deze al geleverd. Ik was alleen thuis en kon niet wachten om de mat uit te proberen. Hij zag er prachtig uit, alleen toen ik met mijn hand aan de spikes voelde, had ik wel even mijn bedenkingen. Zou dit niet reuze veel pijn gaan doen? Proberen was de enige manier om een antwoord op die vraag te krijgen. Ik installeerde de mat, legde een kussentje neer voor mijn hoofd, deed -op mijn ondergoed na- mijn kleren uit, liet me zachtjes op de mat vallen en trok een warme deken over me heen. ‘Au, au, vloek, au! Ooooh, hmmm, hmmmm, zucht’ was ongeveer mijn eerste reactie. Ja, het comfortabel gaan liggen op de mat is even zoeken. Maar áls je dan eenmaal lekker ligt ….

Zen to the max

Ik voelde al snel de spanning uit mijn spieren vloeien, mijn ademhaling veranderde van (veel te) snel en hoog naar een langzame buikademhaling, ik zakte steeds dieper weg in de mat en kon na een tijdje mijn bloedstroom voelen in mijn rug. Woesj, woesj, woesj. Mijn rug werd aangenaam warm en ik voelde me heerlijk. Na een minuut of 20 had ik er voor die eerste keer wel genoeg van en bekeek mijn rug in de spiegel; knalrood en met een fraaie print. Dat na-effect was niet heel plezierig maar ook niet heel onplezierig, en na een paar minuten voelde ik me zoals ik me voel wanneer ik een dag naar de wellness spa ben geweest. Helemaal geen verkeerde eerste kennismaking dus; ik was enthousiast!

Elke dag op de spijkermat

Zo enthousiast dat ik mijn partner nog diezelfde avond op de mat bonjourde. Hij -sceptisch als wat- trok braaf z’n bovenkleding uit, ging op de mat liggen, deed zijn ogen dicht en lag binnen een minuut (ja echt!) te snurken. Compleet vertrokken. Een half uurtje later werd hij wakker; stomverbaasd dat hij zó snel in zó’n ontspannen staat was geweest dat hij in slaap was gevallen. Vanaf dat moment wordt de mat hier dagelijks meerdere keren tevoorschijn gehaald. De ene keer ben ik wat energieker na gebruik van de mat, soms val ik na een half uurtje op de mat een uur of twee in een diepe slaap en soms val ik óp de mat in slaap en word na een uurtje weer wakker. Het bestellen van de spijkermat is zonder twijfel een van mijn betere beslissingen van dit jaar geweest; ik kan en wil niet meer zonder. Ik ben zo enthousiast dat ik op mijn social media vertelde over de mat en blijkbaar werkte dat aanstekelijk want de ene na de andere tweep of instafriend bestelde een mat en koppelde al snel blije verhalen over o.a. totale ontspanning en pijnverlichting terug.

Delen? Ja graag!