Waar moet je op letten bij de aanschaf van een meditatiekussen?

Een meditatiekussen zorgt voor een goede ondersteuning tijdens meditaties. Hierdoor kan je langer in een comfortabele houding mediteren zonder dat je last krijgt van verschillende ongemakken zoals zere enkels, pijnlijke knieën en een zeurend bekkengebied. Maar waar let je nu op bij de aanschaf van een meditatiekussen?

Maar wanneer je op zoek gaat naar een meditatiekussen vind je een groot aanbod. Veel verschillende modellen, prijzen en materialen. Waar moet je nu op letten en wat maakt dat het ene kussen nu fijner zit dan het andere?

Met Flowee hebben we gekeken naar wat wij belangrijk vinden bij de aanschaf van een meditatiekussen. En deze punten delen we dan ook graag met jullie.

 

Een goed zitcomfort

Een meditatiekussen moet in eerste instantie lekker zitten. Een goede ondersteuning bieden en zorgen voor extra comfort. Daarom zijn alle meditatiekussen van Flowee gemaakt met een vulling van boekweitkaf. Dit is een natuurlijk product dat mooi naar het lichaam vormt en de warmte van het lichaam niet vasthoudt. 

Stevig materiaal

De hoes van het kussen moet van stevig materiaal zijn en niet snel slijten. Daarom kiezen wij ervoor om de stof van onze kussens op een speciale canvas twill te laten weven. Deze manier van weven is sterker dan bij een gewone weving. De stof is dikker en steviger. 

 

Aparte binnenhoes

Heb je een meditatiekussen langer en gebruik je deze veel dan is het fijn als je de buitenste hoes kunt wassen. Ook kan het fijn zijn als je wat langer mediteert dat je wat lager bij de grond wilt zitten. Hierdoor is het erg belangrijk dat je de vulling ook het huis kussen kan halen. Ook wanneer je de boekweitkaf wilt laten luchten. 

Daarom hebben wij ervoor gekozen dat alle kussens een aparte buitenhoes hebben die je gemakkelijk kunt losmaken omdat de rist mee loopt met de vorm van het kussen. 

 

Waar let je op bij de aanschaf van een Meditatiekussen

Verschillende modellen meditatiekussens

In onze webshop vind je verschillende modellen meditatiekussens. De een is wat breder waardoor je zitvlak meer wordt ondersteund en de zijkant van je benen meer steun krijgt. Dit laatste kan erg fijn zijn als je minder flexibel bent in het bekken en heupgebied. Het andere model is wat lager waardoor je dichter bij de grond zit en je jouw knieën makkelijker kunt laten rusten op de grond als je in de lotushouding zit. En daarnaast vind je nog onze halve maantjes die veel worden gebruikt bij zwangerschaps yoga.

meditatie flowee zabuton meditatiekussen
flowee meditatiekussen en halve maan
Aanschaf meditatiekussen
Flowee meditatiekussen

Heb je nog niet eerder op een meditatiekussen gezeten en vind je het dus lastig om te bepalen welk kussen bij jou past? Kom ons dan opzoeken op een event. Daar helpen we je graag met het uitkiezen van een goed model. 

Koop je een meditatiekussen? Denk dan eens aan een zabuton. Deze zorgt namelijk voor nog meer zitcomfort tijdens het mediteren. Zeker wanneer je vaak op een koude vloed mediteert is een zabuton een aanrader! Want door de vulling van katoenvlokken zorgt een zabuton voor een betere isolatie en een zachte ondersteuning voor de knieën en enkels. 

flowee meditatiekussen en zabuton grijs
Delen? Ja graag!