Een spijkermat inzetbaar bij pijnlijke en vermoeide voeten

In 3 stappen minder pijnlijke, vermoeide en koude voeten

Pijnlijke en vermoeide voeten na een lange dag herkent bijna iedereen wel. Doordat we over het algemeen veel minder in beweging zijn dan vroeger kunnen we hier sneller last van krijgen. We nemen minder vaak een rustmoment en gaan vaak alleen maar door. Hierdoor ontstaan sneller klachten waar we vaak ook minder aandacht aan hebben. Pijnlijke en vermoeide voeten kunnen veranderen in kwalen zoals onrustige benen, koude (winter) tenen en hielspoor. Daarom is het belangrijk dat we op tijd goed voor onszelf zorgen.

Vermoeide voeten na een lange dag?

Heb jij last van vermoeide en pijnlijke voeten na een dag wandelen of staan? Of heb je vaak last van koude voeten? We laten je in 3 simpele stappen zien hoe je met de Flowee spijkermat de doorbloeding kunt stimuleren en jouw voeten weer een boost kunt geven.

Stap 1: Spijkermat voor vermoeide, pijnlijke en koude voeten

Ga rustig op een stoel of op de bank zitten en zet je voeten op de mat.
Je kan hiervoor de kleine spijkermat, het spijkerkussen of de gewone spijkermat gebruiken. Het fijne aan deze oefening is dat je deze gewoon kan doen terwijl je op de bank zit en een boek leest of tv aan het kijken bent. Laat je lichaam rustig wennen aan het gevoel van de spijkermat. In het begin kan het onwennig en misschien pijnlijk aanvoelen. Dit gevoel wordt vanzelf minder.

Flowee spijkermat voor koude, pijnlijke en vermoeide voeten

Stap 2: Verhoog de druk

Wanneer je gewend bent aan het gevoel van de mat (dit kan per persoon qua tijd verschillen), kan je meer druk uitoefenen. Begin met je hakken in de mat te duwen en langzaam de druk te verplaatsen richting jouw tenen. Vergeet ook niet om de zijkanten van je voeten mee te nemen. Juist waar de voeten pijnlijk en vermoeid zijn kan je iets meer druk geven. De spijkermat drukt in de zenuwuiteinden van de huid en zorgt ervoor dat de doorbloeding geactiveerd wordt. Hierbij komen de afvalstoffen beter vrij en worden dan sneller afgevoerd.

Wist je dat?

Door regelmatig de spijkermat te gebruiken voor de voeten kun je veel klachten voorkomen. Denk hierbij aan vermoeide voeten, zware of onrustige benen, koude (winter)tenen en ook hielspoor. Lees hier meer over de werking van de spijkermat.

 

Stap 3: Staan op de spijkermat

Wanneer oefening 2 prettig aanvoelt kan je voor de laatste stap gaan. Je kan je voeten namelijk nog meer een boost geven door meer druk uit te oefenen op de spijkermat als je gaat staan. Voor deze oefening zal het spijkerkussen te heftig zijn. Het gaan staan en zitten blijft gevoelig maar zodra je staat en vooral ook stil blijft staan zal je merken dat het lichaam al snel went aan de ‘pijnprikkel’ en deze langzaamaan minder wordt. Het lichaam maakt namelijk endorfine en oxytocine aan, dit zijn geluk hormonen die een pijnstillende werking hebben.

Wellicht is deze stap voor de eerste keer nog wat heftig, forceer het dan ook niet en blijf vooral in stap 2.

Flowee spijkermat koude, pijnlijke en vermoeide voeten

Voor het beste resultaat voer je deze oefening zo’n 10 a 20 minuten uit. Wellicht houd je het de eerste keer maar een paar minuten vol, dat is niet erg. Bij deze oefening is het belangrijk dat je altijd naar je lichaam blijft luisteren. Kom van de mat af en probeer het na 10 minuten nog een keer. Wanneer je de oefening elke dag herhaalt merk je dat het elke dag wat beter gaat en je het ook langer vol kunt houden.

Tip: Zijn bovenstaande stappen nog te intens? Trek dan je sokken aan en probeer het dan nog een keer!

Tip: Door het gebruik van de spijkermat komen er afvalstoffen vrij, daarom is het van belang om voldoende water te drinken om deze afvalstoffen sneller uit het lichaam af te voeren.

Als je last hebt van vermoeide of pijnlijke voeten, kan het gebruik van een spijkermat een eenvoudige en effectieve manier zijn om verlichting te vinden. Probeer het uit als onderdeel van je dagelijkse routine en ervaar zelf de voordelen voor jezelf. Vergeet echter niet om medische advies in te winnen als je last hebt van ernstige voetproblemen of aandoeningen.

Terug naar blog
1 van 3