Meditatiekussen kopen: waar moet je op letten?

Een meditatiekussen zorgt voor een goede ondersteuning tijdens meditaties. Hierdoor kan je langer in een comfortabele houding mediteren zonder dat je last krijgt van verschillende ongemakken zoals zere enkels, pijnlijke knieën en een zeurend bekkengebied. Maar waar let je nu op bij een meditatiekussen kopen?

Als je op zoek gaat naar een meditatiekussen vind je een groot aanbod. Veel verschillende modellen, prijzen en materialen. Waar moet je nu op letten en wat maakt dat het ene kussen nu fijner zit dan het andere?

Met Flowee hebben we gekeken naar wat wij belangrijk vinden bij de aanschaf van een meditatiekussen. En deze punten delen we dan ook graag met jullie.

Verschillende modellen meditatiekussens

Het model van een meditatiekussen is het belangrijkste voor je keuze. En je kunt veel verschillende modellen meditatiekussens kopen. Welke bij jou past, dat hangt van je doel en je lichaam af. 

Hoe langer je bent of hoe minder lenig, hoe hoger het kussen moet zijn om goed te kunnen zitten. Ben je kleiner of juist hartstikke flexibel? Dan is een lager kussen waarschijnlijk beter. 

Als je niet erg flexibel in je bekken en heupgebied bent is het slim om voor een wat breder meditatiekussen te kiezen. Zo wordt je zitvlak meer ondersteund en krijgen je benen aan de zijkant meer steun. 

Vind je het fijn om in lotushouding te mediteren? Dan is een lager model waarschijnlijk prettiger. Je zit dan dichter bij de grond en kunt je knieën makkelijker laten rusten op de grond.

Je hebt ook nog de halve maantjes of sikkelvormige kussens: die worden veel gebruikt bij zwangerschaps yoga omdat dit kussen je bekken in de juiste positie helpt. Dit model geeft je meer beenruimte. Dit is ook geschikt voor als je veel mediteert en flexibele spieren hebt: je dit dan lager bij de grond met een kleine ondersteuning. 

Comfortabel Meditatiekussen Flowee
Meditatiekussen kopen, welk model past Flowee
Meditatiekussen kopen model kiezen Flowee

Meditatiekussen kopen met goed zitcomfort

Een meditatiekussen moet in eerste instantie lekker zitten. Het kussen moet een goede ondersteuning bieden en zorgen voor extra comfort. Daarom zijn alle meditatiekussens van Flowee gemaakt met een vulling van boekweitkaf. Dit is een natuurlijk product dat mooi naar het lichaam vormt en de warmte van het lichaam niet vasthoudt. Zo kun je lang op het kussen zitten zonder dat het warm of klam wordt.

Stevig materiaal

De hoes van het kussen moet van stevig materiaal zijn en niet snel slijten. Het kussen is er ten slotte bedoeld voor langdurig gebruik. Let dus op het materiaal van de hoes. Wij kiezen er bijvoorbeeld voor om de stof van onze kussens op een speciale canvas twill te laten weven. Deze manier van weven is sterker dan bij een gewone weving. De stof is dikker en steviger. 

 

Aparte binnenhoes

Ga je een meditatiekussen kopen voor lange meditatiesessies? En gebruik je deze veel?  Dan is het fijn als je de buitenste hoes kunt wassen. Ook kan het fijn zijn als je wat langer mediteert om wat lager bij de grond te zitten. Dan is het erg belangrijk dat je de vulling ook het kussen kan halen. Ook fijn wanneer je de boekweitkaf wilt laten luchten. 

Daarom hebben al onze kussens een aparte buitenhoes die je gemakkelijk kunt losmaken omdat de rist mee loopt met de vorm van het kussen. 

 

Waar let je op bij de aanschaf van een Meditatiekussen

Zabuton bij je meditatiekussen?

Koop je een meditatiekussen? Denk dan eens aan een zabuton. Deze zorgt namelijk voor nog meer zitcomfort tijdens het mediteren. Zeker wanneer je vaak op een koude vloed mediteert is een zabuton een aanrader! A ls je gaat mediteren op een meditatiekussen rusten je enkels en knieën op de grond: de zabuton geeft hierin een zachte ondergrond. Door de vulling van katoenvlokken zorgt een zabuton voor een betere isolatie waardoor je lang kunt mediteren zonder koud te worden.

flowee meditatiekussen en zabuton grijs

Advies nodig?

Heb je nog niet eerder op een meditatiekussen gezeten en vind je het dus lastig om te bepalen welk kussen bij jou past? Neem gerust contact op. Daar helpen we je graag met het uitkiezen van een goed model. 

Delen? Ja graag!