Kwaliteitsverschil in spijkermatten & wie is Flowee?

Sommige zijn er wellicht al van bewust, andere kiezen budget technisch toch eerder voor de laagste prijs. Ook wij krijgen vaak de vraag over wat de kwaliteitsverschillen zijn van de Flowee spijkermat en andere aanbieders die stunten met een zogenaamde 50% korting en gratis producten. Los van de grote kwaliteitsverschillen die je hieronder vindt willen we met Flowee zo transparant mogelijk zijn. Daarom vertellen we ook graag meer over wie wij zijn en hoe we werken.

 

Kwaliteitsverschillen spijkermat.

Op het eerste zicht lijken de verschillen tussen de spijkermatten niet direct zichtbaar. Daarom willen we jullie attenderen op de kwaliteit waar we ons met Flowee hard voor maken en waarin we ons continu blijven ontwikkelen;

Stof & Vormgeving

De stof van de spijkermatten wordt op een canvas manier geweven. Dit houdt in dat de stoffen steviger zijn en niet scheuren bij intensief gebruik. De spikes zijn namelijk hard waardoor de veel gebruikte dunne stof die ertussen zit scheurt als er druk opkomt. Een belangrijk punt als het aankomt op de kwaliteitsverschillen van de spijkermat. Daarom hebben wij voor een canvas weving gekozen.

Materiaal & Vorm Spikes

De spijkermatten worden het meest gebruikt direct op de blote huid waardoor het belangrijk is dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat en niet snel afbreekt. De spikes van de Flowee spijkermat worden gemaakt van ABS-plastic. Dit is plastic dat ook wordt gebruikt voor o.a. speelgoed (denk aan Lego) en huishoudelijke producten. De vorm van de spikes is zo ontworpen dat deze het maximaal aantal drukpunten hebben, hierdoor is de werking van de Flowee spijkermat optimaal. De vorm van de puntjes op de spikes zijn zo ontworpen dat deze extra sterk zijn en niet afbreken bij normaal gebruik. Ook hebben we ervoor gekozen om de spikes zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen en in het verband. Hierdoor heeft de Flowee spijkermat een maximaal haalbaar bereik qua drukpunten (zelfs meer dan 8800 puntjes).

Productieproces

De spikes worden bij veel matten verlijmd op de stof. Los van het feit dat lijm vaak chemische stoffen bevat is dit kwalitatief minder goed. De lijm kan namelijk oplossen wanneer je de spijkermat wilt wassen. Ook hard de lijm uit en kan er daardoor voor zorgen dat de spikes breken tijdens het gebruik. Iets wat je zeker niet wilt.
De spikes op de Flowee spijkermat worden onder hoge temperaturen op de mat gesmolten. Hieronder een video waarin we laten zien hoe dit proces gebeurt in de fabriek.

Fabriek

Met Flowee vinden we het belangrijk om mee te werken aan duurzaamheid & kwaliteit. Maar dat niet alleen; ook vinden wij het belangrijk dat onze producten onder goede omstandigheden worden gemaakt. Dus in een fabriek waarbij de werknemers onder goede omstandigheden kunnen werken en er geen kinderarbeid aan te pas komt. Ook blijven we ons ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en willen we onze producten op een goede verantwoorde manier blijven aanbieden. Hiermee willen we ons steentje bijdragen aan het milieu.

De gezichten achter Flowee:

Achter Flowee vind je 2 gezichten; Tamara (trotse eigenaresse) en Manon (enthousiaste duizendpoot). Samen willen we met de producten van Flowee nog meer mensen laten ontspannen en streven we naar hoogwaardige en mooie producten.
Wij laten al onze producten waaronder de spijkermat maken in een kleine fabriek in New Delhi (India). Deze worden met zorg vervoert naar Nederland en opgeslagen in het magazijn.

Wij werken samen met een fulfilmentbedrijf (genaamd Pakjesfabriek). Vanuit hier worden o.a. de spijkermatten met veel zorg ingepakt en verzonden. Dit houdt in dat jouw bestelling normaal gesproken binnen 1 werkdag al bij je bezorgd wordt. Je mag onze producten altijd 14 dagen uitproberen. Mochten deze niet naar wens zijn of simpelweg niet datgeen brengen wat je ervan verwacht had, dan mag je deze gewoon retourneren naar ons fulfilmentbedrijf dat zich in Nederland bevindt.

De pakjesfabriek pakt al onze bestelling met zorg in. Hierdoor hebben wij meer tijd om alle service te verlenen en iedereen persoonlijk te woord te staan.

* Op deze foto zie je Manon, Bob (Eigenaar Fabriek India) & Tamara tijdens een bezoek (13-02-2020) van Bob in Nederland. De medewerkers vanuit de fabriek in India hadden cadeautjes meegegeven.

Delen? Ja graag!