De spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder beter slapen. De mat kan je helpen om een bepaald patroon te doorbreken. Kom je moeilijk in slaap omdat je bijvoorbeeld veel piekert. Gebruik dan de mat om jouw aandacht volledig naar je lichaam te brengen. Of als je ’s nachts wakker wordt en je kan niet meer slapen komen ga dan even op de mat liggen. Maar soms is er meer aan de hand, schakel dan de hulp in van De Slaaplijn!

Wanneer je op de spijkermat gaat liggen word jouw aandacht volledig naar je lichaam getrokken. In het begin voel je een lichte pijnprikkel en maak je onbewust jouw hoofd leeg. Hierdoor val je sneller en in een diepere slaap. Hoe je de spijkermat precies kunt gebruiken bij slaapproblemen dat lees je hier!

slaapcursus

Slaapprobleem?

Neem contact op met De Slaaplijn!

Maar in sommige gevallen ben je misschien zoekende naar waar je slapeloosheid nou vandaan komt. Of heb je iets meer hulp nodig omdat het slaapprobleem niet met de mat alleen op te lossen is. In dat geval raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij De Slaaplijn.

Een goede nachtrust is belangrijk voor ons allemaal. Feitelijk is het een eerste levensbehoefte. De Slaaplijn wil het voor iedereen mogelijk maken zelfstandig de slaap te verbeteren, door informatie, advies, een zelfhulpcursus en hulpmiddelen aan te bieden.  Met een platform waarbij je ook via een gratis chatlijn jouw vragen over slaap kunt stellen. We hopen op deze manier een groot deel van onze chronisch vermoeide samenleving te kunnen helpen om beter te slapen. Voor een gezond en gelukkig leven. Daar ligt onze uitdaging!

Ontdek het zelf op:

Delen? Ja graag!