Wanneer je de spijkermat gebruikt kan het zijn dat je deze vies wordt en dat je deze graag wilt wassen. Wij krijgen zo af en toe dan ook de vraag of dit mogelijk is en hoe je dit dan ook het beste kan doen. Graag vertellen we je in dit blog meer over de mogelijkheden en nemen we je stap voor stap mee. 

Stap 1:

Allereerst is het belangrijk dat je de vulling van foam uit de spijkermat haalt (Heb je een luxe variant, haal dan de binnenhoes met de kokosvulling eruit). Open de ritssluiting*, vouw de foamvulling dubbel en trek deze langzaam uit de mat.

* Onze oude modellen bevatten een klittenbandsluiting. 

Stap 2:

Wanneer je de vulling uit de hoes is het belangrijk dat je de hoes binnenstebuiten doet*. De spikes kunnen namelijk aan de binnenkant van de machine gaan vastzitten en afbreken. Wanneer je de hoes binnenstebuiten hebt gedaan doe deze dan in een waszak (of sloop van een kussen) en dan in de machine. 

Afhankelijk van de programma’s die beschikbaar zijn op de wasmachine kies je voor handwas of een kort programma. Belangrijk om de hoes niet hoger dan 30°C te wassen.

Is de foam-vulling ook toe aan een wasbeurt? In dat geval kan je deze ook wassen op hetzelfde programma als de hoes (wel belangrijk om deze apart van de hoes te wassen). 

* Als er veel stof tussen de spikes zit dan is verstandig om vooraf met een tandenborstel het overtallig stof er tussenuit te poetsen. 

Stap 3:
De hoes en vulling kunnen NIET in de droogtrommel, deze kan je (binnen of buiten) aan de waslijn laten drogen. Belangrijk om deze goed te laten drogen voordat je de vulling in de hoes gaat doen. 

De makkelijkste manier om de vulling weer in de hoes te krijgen is deze dubbel te vouwen alvorens je hem in de hoes steekt. Schuif de hoes helemaal door tot het einde en stop dan de hoeken van de vulling in de hoezen*.

* Het kan zijn dat je de mat een paar keer moet schudden of de vulling nog iets moet bijdraaien om deze passend in de hoes te krijgen.

 

 

Wij wensen je heel veel succes en weer veel plezier van de Spijkermat! Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag! 

 

 

Ben je in het bezit van een Flowee massagehandschoen?

Delen? Ja graag!