Heeft elke spijkermat dezelfde kwaliteit?

Zit er eigenlijk een verschil in het aanbod van spijkermatten? Of zijn ze kwalitatief allemaal hetzelfde? Graag willen wij jullie via deze weg meer vertellen over onze samenwerking met de fabriek in India & over het productieproces van onze spijkermatten. We zien steeds meer aanbieders op de markt komen maar horen helaas ook veel slechte verhalen over de kwaliteit. Wij vinden het erg belangrijk om meer te vertellen over hoe onze spijkermatten gemaakt worden. 

Wil je meer weten over de werking van de spijkermat?

Fabriek in India

Januari 2017 heeft Tamara een bezoek gebracht aan de fabriek in India, New Delhi om precies te zijn. Een kleine fabriek met ongeveer 40 medewerkers die fijn met elkaar samenwerken. Je vind er mannen en vrouwen die verschillende taken doen, verrassend genoeg zitten achter de naaimachines veelal mannen! De werkomstandigheden zijn goed, de fabriek ziet er schoon uit en de temperaturen zijn binnen goed uit te houden. Geen lange dagen en vooral ook erg belangrijk GEEN kinderarbeid. 

In 2011 zijn wij begonnen met de productie van de spijkermatten in Shanghai, een fijne samenwerking met ups en downs. Waar we enerzijds afspraken maakten over de kwaliteit gingen er anderzijds weer dingen mis. Ook het inschakelen van een externe kwaliteitscontroleur en vele gesprekken zorgde niet voor verbetering. 

In Nederland werden er veel matten door ons afgekeurd voor verkoop. Zo kwamen wij in Februari in contact met Bob, een vriendelijke man uit India met mooie producten die passen binnen de look & feel van Flowee. Na een aantal gesprekken hebben wij besloten de productie van onze spijkermatten over te zetten naar deze fabriek. 

Wij hebben de kennis van productie uit Shanghai gedeeld met Bob, op ons verzoek is hij aan de slag gegaan met een nieuwe mal voor onze spikes. Ook de manier van produceren heeft hij kunnen toepassen in zijn fabriek waardoor we de juiste kwaliteit kunnen blijven leveren. Want waar zit nu het grote verschil van productie in?

Verschil in Kwaliteit:

Allereerst, de spijkermatten van Flowee bestaan uit 3 verschillende materialen;

Een van de belangrijkste verschillen is het gebruik van het soort plastic om de spikes te maken. Voor de Flowee spijkermatten wordt hoogwaardig ABS gebruikt waardoor de scherpe uiteinden goed sterk zijn. Daarnaast is de vorm van de punt ook gemaakt als een piramide dat zorgt voor nog meer stevigheid. Wij zien vaak bij andere merken dat de puntjes snel afbreken omdat ze van mindere kwaliteit zijn. 

Daarnaast bevat elke octagon vormige spike in totaal 42 scherpe uiteinden. Dit zijn er, in tegenstelling tot andere aanbieders, veel meer. Door de vele drukpunten worden er ook meer drukpunten op het lichaam geprikkeld waardoor de werking van de spijkermat beter is. 

Duurzaamheid: 

Bij de meeste spijkermatten worden de spikes aan het katoenen doek gelijmd, naast het feit dat lijm met een oog op het milieu niet erg verantwoord is laat het ook snel los. Wanneer je de spijkermat gaat wassen lost de lijm op onder hogere temperaturen en i.c.m. water. De spikes van Flowee worden aan het doek versmolten onder hoge temperaturen. Hierdoor zijn de spijkermatten van Flowee beter bestemd tegen wasbehandelingen en maakt het een duurzaam product. 

Met het hoog op het milieu vind je bij Flowee ook een luxe variant op de Spijkermat, deze heeft een vulling van natuurlijke kokosvezels. De normale variant is gevuld met een foamlaag. De dikte van beide vullingen zijn zo uitgekozen dat deze voor extra comfort zorgen. 

Bekijk hieronder een video waarin we meer laten zien over het productieproces van de Flowee Spijkermat.

Delen? Ja graag!