Iedereen heeft vast wel eens gehoord van het knuffelhormoon Oxytocine. Dit hormoon wordt aangemaakt bij een prettig lichamelijk contact; wanneer je jouw partner, iemand die je leuk vindt of waar je je prettig bij voelt aankijkt, knuffelt, streelt en wanneer je de liefde met iemand bedrijft. Maar ook tijdens meditatie, bij het voelen van pijn, tijdens het sporten en wanneer je op de Flowee spijkermat ligt.

Uit onderzoek is gebleken dat Oxytocine het gevoel van geluk, vertrouwen en verbondenheid verbeterd. Daarnaast zorgt het voor een grotere weerstand tegen stress en verslavingen. Dit komt omdat je lichaam sneller tot rust komt en angsten onderdrukt. Hierdoor heb je meer vertrouwen in jezelf en in jouw omgeving. 

Maar hoe stimuleert de Flowee Spijkermat de productie van Oxytocine? 
Wanneer je op de Flowee Spijkermat gaat liggen ‘prikken’ de scherpe uiteindes van de mat in de zenuwuiteinden van de huid. In het begin ervaar je een lichte pijnprikkel waardoor de productie van endorfine en oxytocine in je hersenen wordt gestimuleerd. Door het gebruik van de spijkermat ervaar je binnen enkele minuten daardoor meer ontspanning, minder stress en kan zelfs een gelukkiger gevoel ervaren. 

acupressuurmat, spijkermat, hielspoor, slecht slapen, stress

Wist je dat? 

  • De Flowee Massagehandschoen is ook een leuk product waarmee je op een makkelijke manier iemand een massage kan geven over de kleding heen? Ook hierbij stimuleer je de doorbloeding in het lichaam en wordt het knuffelhormoon Oxytocine aangemaakt. 
  • Oxytocine wordt geproduceerd tijdens een bevalling en een wee-opwekkend middel is? (Dat je daarom de mat ook niet tijdens een zwangerschap mag gebruiken). 
  • Je bloeddruk verlaagt bij de productie van dit knuffelhormoon?
  • De producten van Flowee ook door www.oxytocine.nl verkocht worden? 
  • Oxytocine ook wel liefdeshormoon of gelukshormoon wordt genoemd?

Uit onderzoek is gebleken dat Oxytocine een positieve invloed kan hebben bij Autisme, Anorexia, Fibromyalgie, Anti-Aging, Stress, Overgangsklachten, PTSS, Obesitas, Depressieve gevoelens, Dementie, verhoging van het zelfvertrouwen en verbetering van sociaal contact. Op de website van Oxytocine.nl vindt je een lijst met diverse nieuwtjes en wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van Oxytocine.