Het knuffelhormoon oxytocine en de Flowee Spijkermat?!

Wanneer je op de spijkermat gaat liggen worden de geluk hormonen endorfine en oxytocine aangemaakt. Deze hormonen zorgen ervoor dat de pijnbeleving van de spijkermat minder wordt en je helemaal relaxed wordt. Hoe endorfine werkt hebben we al eerder besproken vandaag willen we het graag met je hebben over het knuffelhormoon oxytocine.

Knuffelhormoon Oxytocine

Wanneer je op een prettige manier lichamelijk contact maakt reageert het lichaam hierop. Dit kan zijn door middel van een knuffel, als je met iemand de liefde bedrijft of als je als vrouw borstvoeding geeft. De hersenen ervaren deze aanraking en koppelen deze met het gevoel van plezier en ontspanning door middel van een neurotransmitter (signaalstofje) genaamd oxytocine. Daarom wordt oxytocine ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Neurotransmitters zijn dus eigenlijk niet meer dan stofjes om de cellen in je hersenen te laten communiceren. Andere neurotransmitters die je wellicht kent zijn; endorfine, adrenaline en dopamine.

knuffelhormoon oxytocine

Oxytocine en je weerstand

Uit onderzoek is gebleken dat Oxytocine het gevoel van geluk, vertrouwen en verbondenheid verbeterd. Hierdoor bouw je een grotere weerstand tegen stress en verslavingen op. Je lichaam komt namelijk sneller tot rust en onderdrukt angsten waardoor je meer vertrouwen hebt in jezelf en jouw omgeving.

Oxytocine ontspant de spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt ervoor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Dit is bevordelijk voor je weerstand (bron: Holistik). Ook is uit onderzoek gebleken dat Oxytocine een positieve invloed kan hebben bij Autisme, Anorexia, Fibromyalgie, Anti-Aging, Stress, Overgangsklachten, PTSS, Obesitas, Depressieve gevoelens, Dementie, verhoging van het zelfvertrouwen en verbetering van sociaal contact.

Werking van de Flowee spijkermat en de productie van oxytocine?

Wanneer je op de Flowee spijkermat gaat liggen ‘prikken’ de scherpe uiteindes van de mat in de zenuwuiteinden van de huid. In het begin ervaar je een lichte pijnprikkel waardoor de productie van het hormoon endorfine wordt aangemaakt. Deze zorgt ervoor dat de pijn af neemt en je meer relaxed wordt. De spikes voelen niet meer pijnlijk aan maar meer als een fijne aanraking. Hierdoor maakt het lichaam oxytocine aan.

Door de aanmaak van deze hormonen ervaar je binnen enkele minuten meer ontspanning, minder stress en kan je zelfs een gelukkiger gevoel ervaren.

Spijkermat flowee chloe sterk dailynonsens

Wist je dat?

De Flowee Massagehandschoen is ook een leuk product waarmee je op een makkelijke manier iemand een massage kan geven over de kleding heen? Ook hierbij stimuleer je de doorbloeding in het lichaam en wordt het knuffelhormoon Oxytocine aangemaakt.

Oxytocine wordt geproduceerd tijdens een bevalling en een wee-opwekkend middel is? En dat je daarom de mat ook niet tijdens een zwangerschap mag gebruiken? Wil je toch ontspannen tijdens de zwangerschap? Ga dan liever voor zwangerschapsmassage.

Oxytocine ook wel liefdeshormoon wordt genoemd?

Delen? Ja graag!