Een zwangerschapsmassage helpt om fysieke klachten tijdens je zwangerschap te verminderen. Een massage werkt ontspannend en stimuleert jouw  bloedcirculatie en die van je kind. Na veel positieve berichten te hebben ontvangen van vrouwen die de Flowee Massagehandschoen gebruiken tijdens de zwangerschap en/of bevalling vonden wij dat het tijd werd om er een artikel over te schrijven. Want we delen graag de positieve feedback van onze klanten.

flowee massagehandschoen zwangerschapsmassage

Hoe werkt de Flowee Massagehandschoen?

 

Voor zwangerschapsmassage is de Flowee massagehandschoen is erg fijn omdat je deze gewoon over de kleding heen gebruiken. Je hebt dus geen olie nodig en kan je kleren lekker aanhouden! Dat maakt het makkelijk om de handschoen even tussendoor te pakken. 

De kogeltjes in de Massagehandschoen zijn gemaakt van staal en geven daarom voldoende druk zodat diegene die masseert geen kracht hoeft te gebruiken. Wanneer je met de handschoen een ronddraaiende beweging maakt draaien de kogeltjes onafhankelijk van elkaar en geven ze een heerlijke massage. Dit is zeker erg fijn voor de onderrug als je zwanger bent. Maar ook zeker voor de nek en schouders. Voordeel voor je partner; het kost heel weinig kracht en moeite om het te doen ;).

De Flowee massagehandschoen als onderdeel bij zwangerschapscursus.

Geboortecoach Jacqueline verzorgt zwangerschapscursussen waarbij zwangerschapsmassage met de Flowee Massagehandschoen met veel succes een vast onderdeel is geworden. Als zij bij een bevalling aanwezig is en de aanstaande moeder heeft rugweeën dan pakt zij vrijwel direct de Flowee handschoen erbij. Je kan deze namelijk erg goed gebruiken tijdens een rugwee maar ook zeker tussen de weeën door. Tijdens een wee zorgt de massagehandschoen voor pijnverlichting en tussen de weeën door werkt de handschoen ontspannend waardoor de hormoonproductie wordt gestimuleerd.

Jacqueline geeft aan dat je de massagehandschoen ook goed kan gebruiken bij beenweeën (deze komen iets minder vaak voor). Je masseert dan vooral het bovenbeen in het geheel tijdens een wee. Ook had zij nog niet zo lang geleden een cursist met een hele vervelende zwangerschapskwaal. Gedurende de dag had zij erg veel last van slapende handen, ook daar hebben zij zwangerschapsmassage met de handschoen bij ingezet. Door met de ene hand (met de massagehandschoen) haar andere hand te masseren stimuleert ze daar ook de doorbloeding. Doordat de massagehandschoen aan de binnenkant ook drukpunten heeft werkt de handschoen op beide handen.

Zwangerschapsmassage is goed voor jou en je baby

Een zwangerschaps massage werkt ontspannend en is goed voor de bloedcirculatie. Zo wordt dus ook de bloedcirculatie van je baby gestimuleerd. Als jij je ontspant, wordt je ademhaling dieper en geef je je lichaam even een moment om te herstellen van alle veranderingen in je lichaam. Ook blijkt zorgt regelmatig een massage krijgen voor minder aanmaak van stresshormonen: je kunt je voorstellen dat dit ook gezond is voor je kindje. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat zwangerschapsmassage zorgt voor bijvoorbeeld beter slapen, minder rugpijn en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook na de bevalling ben je niet direct weer jezelf. Juist dan kan een massage helpen om weer sneller in balans te komen.

Delen? Ja graag!