Een zwangerschapsmassage helpt om fysieke klachten tijdens de zwangerschap te verminderen. Een massage werkt ontspannend en stimuleert je bloedcirculatie en die van jouw kind. Na veel positieve berichten te hebben ontvangen van vrouwen die de Flowee Massagehandschoen gebruiken tijdens de zwangerschap en/of bevalling vonden wij dat het tijd werd om er een artikel over te schrijven. Want we delen graag de positieve feedback van onze klanten en willen daarmee een inspiratiebron zijn. 

flowee massagehandschoen zwangerschapsmassage

Hoe werkt de Flowee Massagehandschoen?

De Flowee massagehandschoen is erg fijn omdat je deze gewoon over de kleding heen gebruiken. Ideaal voor als je zwanger bent! Je hebt dus geen olie nodig en kan je kleren lekker aanhouden! Dat maakt het makkelijk om de handschoen even tussendoor te pakken. Ook wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit. Op deze manier hoef je ook niet op de buik te gaan liggen. Wat zeker op het eind van de zwangerschap niet meer zal gaan. 

De kogeltjes in de Massagehandschoen zijn gemaakt van staal en geven daarom voldoende druk zodat diegene die masseert geen kracht hoeft te gebruiken. Wanneer je met de handschoen een ronddraaiende beweging maakt draaien de kogeltjes onafhankelijk van elkaar en geven ze een heerlijke massage. Dit is zeker erg fijn voor de onderrug als je zwanger bent. Maar ook zeker voor de nek en schouders. Voordeel voor je partner; het kost heel weinig kracht en moeite om het te doen ;). Maar ook zelf kan je de handschoen erg gemakkelijk gebruiken om jezelf een massage te geven.

 

De Flowee massagehandschoen als onderdeel bij zwangerschapscursus.

Geboortecoach Jacqueline verzorgt zwangerschapscursussen waarbij zwangerschapsmassage een belangrijk onderdeel is. Tijdens deze massages gebruikt zij de massagehandschoenen van Flowee. Ook als zij bij een bevalling aanwezig is en de aanstaande moeder heeft rugweeën dan pakt zij vrijwel direct de Flowee handschoen erbij. Je kan deze namelijk erg goed gebruiken tijdens een rugwee maar bijvoorbeeld ook tussen de weeën door.

Tijdens een wee zorgt de massagehandschoen voor pijnverlichting en tussen de weeën door werkt de handschoen ontspannend waardoor de hormoonproductie wordt gestimuleerd.Jacqueline geeft aan dat je de massagehandschoen ook goed kan gebruiken bij beenweeën (deze komen iets minder vaak voor). Je masseert dan vooral het bovenbeen in het geheel tijdens een wee.

Niet zo lang geleden had zij een cursist met een hele vervelende zwangerschapskwaal. Gedurende de dag had zij namelijk erg veel last van slapende handen. Ook Daarbij is de handschoen ingezet om de doorbloeding te stimuleren. Door met de ene hand (en handschoen) haar andere hand te masseren wordt de doorbloeding op deze manier opgewekt. Doordat de massagehandschoen aan de binnenkant ook drukpunten heeft werkt de handschoen op beide handen.

Jacqueline geeft aan dat je de massagehandschoen ook goed kan gebruiken bij beenweeën (deze komen iets minder vaak voor). Je masseert dan vooral het bovenbeen in het geheel tijdens een wee. Ook had zij nog niet zo lang geleden een cursist met een hele vervelende zwangerschapskwaal. Gedurende de dag had zij erg veel last van slapende handen, ook daar hebben zij zwangerschapsmassage met de handschoen bij ingezet. Door met de ene hand (met de massagehandschoen) haar andere hand te masseren stimuleert ze daar ook de doorbloeding. Doordat de massagehandschoen aan de binnenkant ook drukpunten heeft werkt de handschoen op beide handen.

Zwangerschapsmassage is goed voor jou en je baby

Een zwangerschaps massage werkt ontspannend en is goed voor de bloedcirculatie. Zo wordt dus ook de bloedcirculatie van je baby gestimuleerd. Als jij je ontspant, wordt je ademhaling dieper en geef je je lichaam even een moment om te herstellen van alle veranderingen in je lichaam. Ook blijkt dat wanneer je regelmatig een massage krijgt je minder stresshormonen aanmaakt. Je kan jezelf voorstellen dat dit ook alleen maar ten goede komt voor jouw kindje.

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat zwangerschapsmassage zorgt voor beter slapen, minder rugpijn en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook na de bevalling ben je niet direct weer jezelf. Juist dan kan een massage helpen om weer sneller in balans te komen. Wees lief voor jezelf en jouw lichaam!

Delen? Ja graag!