Endorfine het oh zo beruchte en verslavende feel good drug dat wordt aangemaakt bij het eten van chocolade, tijdens het lachen en als je verliefd bent of de liefde bedrijft? Maar wat is dat nu Endorfine?

 

Endorfine is een natuurlijke stof dat je lichaam zelf aanmaakt tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, gebruik van drugs, pittig eten, liefde en orgasme. Deze natuurlijke stof wordt in dure woorden ook wel neurotransmitter genoemd, simpelweg een boodschapper van het lichaam.

Dus ervaar je pijn? Dan maakt je lichaam endorfine aan om die pijn te verlichten. Zo ook bij het gebruik van de Flowee spijkermat. In het begin ervaar je een lichte pijnprikkel door alle scherpe puntjes van de mat. Maar na enkele minuten merk je dat die pijn minder wordt door de endorfine. Ook kan je dan een gelukzalig gevoel ervaren, een leuke bijwerking van endorfine!

Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet kan je lichaam ook endorfine activeren zoals; suiker, vetten, chilipepers en chocolade (dit laatste is vooral van toepassing bij pure chocolade). Helaas zijn deze voedingsmiddelen vaak niet goed voor je gezondheid waardoor je ze beter kan vermijden.

Tijdens het sporten maakt je lichaam ook endorfine aan. Vooral bij hardlopen, fietsen, fitness, yoga, zwemmen maar ook bij meditatie. De spijkermat is een mooie aanvulling hierin. Naast het aanmaken van endorfine stimuleert het namelijk ook de doorbloeding. Ideaal om je spieren op te warmen of wanneer je spierpijn hebt van het sporten.

Lachen, positief denken, dansen, muziek en meditatie kunnen ook de aanmaak van endorfine stimuleren. Logisch is het dan ook dat endorfine ook wel bekend staat als het snelst werkende antistresshormoon. Een natuurlijke antidepressiva en angstremmer.

Elke dag een uur bewegen staat gelijk aan antidepressiva. De keuze om dan elke dag meer te gaan bewegen, lachen en tijd voor jezelf te nemen is dan ook snel gemaakt lijkt ons.

‘’ A Flowee each day, keeps the doctor away ‘’

spijkermat voor yogaoefening en meditatie