Mijn eerste ervaring met de Flowee spijkermat

”Goedemorgen, gisteren heb ik het bestelde kussen en de kleine mat per post ontvangen maar zou deze alle 2 willen retourneren. Door het plastic heen voel ik dat ik (mijn huid) het niet prettig vind. Ik heb de spullen niet uitgepakt en weer terug in de doos gedaan. Kunt u mij info sturen hoe verder te handelen?”

Soms ontvangen we dit soort mailtjes nadat iemand de producten heeft besteld. Wij kunnen deze reactie erg goed begrijpen en moeten er soms zelfs een beetje om lachen. Want het herinnert mij erg aan mijn eerste ervaring met de Flowee spijkermat. Toen vroeg ik mijzelf ook af moet dit zo fijn zijn?!

 

Kennismaking met de spijkermat 

Tamara ken ik (Manon) al enige tijd via haar toenmalige vriend. Op dat moment was ik werkzaam in de sales en zo ook vroegen zij mij of ik hun wilde helpen op een beurs met de verkoop van Flowee.

Enthousiast als ik ben en vereerd zei ik natuurlijk volmondig ja! Maar niet voordat ik een idee had wat ik dan precies moest gaan verkopen. Ik had al wel gehoord van de Flowee Spijkermat maar wist nu niet precies hoe het voelde en wat het voor je deed. Dus ik wilde dat graag eerst zelf uitproberen. 

* Hierrechts zie je Manon (links) & Tamara (rechts) op de Nationale Gezondheidsbeurs 2020

Flowee op de gezondheidsbeurs 2020

Nadat Tamara mij vertelde over de werking van de spijkermat dacht ik nou dat klinkt goed! Dit kan ik wel aan, zelf heb ik een vrij hoge pijngrens dus ik voorzag geen problemen. Stoer als ik ben ging ik zonder shirtje aan direct met de blote huid op de mat liggen. Onwennig, pijnlijk en mijzelf afvragend waar ik aan was begonnen ben ik na een paar minuten van de mat afgekomen en heb in mijzelf haar echt voor gek verklaard. Moet dit nu zo fijn zijn?! Het zal wel…

Maar toch gooide ik niet meteen de handdoek in de ring. ’s Avonds ben ik de spijkermat in bed nog eens rustig gaan proberen. Op het matras zakt het matje een beetje door, vormt deze beter naar het lichaam en is de intensiteit iets minder. Toch hield ik na de ervaring van die middag toch nog even een shirtje aan toen ik op de mat ging liggen. Dit voelde al een stuk aangenamer. Na een paar minuten voelde ik de spikes al bijna niet meer en voelden mijn schouderbladen en nek al wat warmer. 

Na een paar keer ging het steeds beter

Zo heb ik de spijkermat een aantal avonden achter elkaar uitgeprobeerd met hemdje of shirt aan. Ik raakte steeds meer gewend aan het gevoel en durft inmiddels ook weer met de blote huid op de spijkermat te gaan liggen. Door dit elke avond toe te passen en het gebruik langzaam aan op te bouwen begrijp ik steeds beter hoe mijn lichaam reageerde op de mat. De pijnprikkel voelde al snel niet meer zo pijnlijk en werd steeds relaxter (toch de werking van endorfine?) Ook het warme gevoel en de ontspanning was iets waar ik naar uit keek. Wie had dat gedacht dat de spijkermat zo relaxed kon zijn?!  

Een slechte slaper

Vroeger was ik een moeilijke slaper. Ik ben echt een denker en kan mezelf erg druk maken over van alles en nog wat. Wanneer ik naar bed ging maakte mijn gedachten overuren en snel in slaap vallen was er dan ook vrijwel nooit bij. Een boek pakken voor wat afleiding resulteerde dat ik al snel vele hoofdstukken verder was maar nog steeds wakker. Ook kon ik ’s nachts wakker worden en dan begonnen mijn gedachten weer overuren te maken. Overdag ondervond ik daarvan de problemen; slechte concentratie, vermoeid en soms ook hoofdpijn.

 

 

Vermoeidheid en hoofdpijn door slecht slapen

Kleine stapjes, grote veranderingen

Al snel merkte ik tijdens het sporten dat ik flexibeler werd in mijn rug. Met bepaalde oefeningen was ik veel minder stijf en met yoga kwam ik dieper in de houdingen. En zonder dat mijzelf er bewust van was verbeterde ook mijn nachtritme. Ik werd ’s nachts minder vaak wakker. Legde mijn boek eerder weg om van mijn matje af te rollen en te gaan slapen. Een nacht werd ik wakker met een tinteling in mijn armen? Mijzelf afvragend wat er aan de hand was en toen had ik pas door dat ik op mijn matje lag. Snel aan de kant gelegd en verder geslapen.

spijkermat acupressuurmat flowee

Zonder dat ik mijzelf ervan bewust was verbeterde mijn slaappatroon door het gebruik van de spijkermat en dat niet alleen. Ik had overdag meer energie, voelde mezelf uitgerust en opgewekt. De Flowee spijkermat is inmiddels een onderdeel geworden van mijn routine. Zeker 2 à 3 keer in de week lig ik voor het slapen op mijn matje.

In de zomer wanneer het langer licht is, we later op bed liggen schiet het gebruik van de spijkermat er wel eens bij in. Maar al snel merk ik dat mijn lijf stijver wordt doordat ik veel stilzit achter een laptop te werken. En wanneer ik weer een nacht wat moeilijker in slaap val, minder diep slaap en eerder wakker ben is mijn matje zo weer onder het bed vandaan gehaald.

Wist je dat?

Steeds meer mensen hebben al een spijkermat in huis of hebben er al wel eens over gehoord. Via vrienden, therapeuten of via social media. Dat wij zelf erg enthousiast zijn is een gegeven. Flowee bestaat volgend jaar (2021) alweer 10 jaar en nog steeds zijn wij zelf enthousiaste gebruikers en verkopen we nog veel Flowee spijkermatjes. Als je nog niet eerder hebt gehoord van een spijkermat kan het wat onwennig klinken. Daarom werken we altijd met een proefperiode van 14 dagen. Waarin we iedereen de kans willen bieden om de spijkermat te ervaren en uit te proberen.

Delen? Ja graag!