De Flowee spijkermat wordt al jaren met veel succes ingezet voor een betere nachtrust. Door elke avond zo’n 20 à 40 minuten gebruik te maken van de spijkermat merk je binnen enkele dagen al verschil. Enthousiaste klanten geven aan dat ze sneller in slaap vallen, meer doorslapen en uitgerust wakker worden. Hoe dit precies werkt leggen we hieronder uit.

Sneller in slaap vallen

Als je druk bent in jouw hoofd kan het zijn dat je moeilijk in slaap valt. Er zijn gedachten die continu opkomen en het is dan lastig om in slaap te vallen. Vooral als je last hebt van stress of veel zorgen aan je hoofd. Het is dan ook erg belangrijk om een goede nachtrust te hebben.

Positieve effecten van de spijkermat gerelateerd aan jouw nachtrust;

✔ Sneller in slaap vallen
✔ Meer doorslapen
✔ Uitgerust wakker worden

 

Wanneer je met jouw rug op de mat gaat liggen, het liefst met de blote huid, ervaart je lichaam allemaal ‘pijnlijke’ prikkels. Dit komt door de scherpe uiteinden van de spijkermat, want op de spijkermat zitten wel meer dan 8500 unieke drukpunten! Deze prikkels kunnen in het begin pijnlijk zijn en een ongemakkelijk gevoel geven. Jouw aandacht gaat hierdoor volledig naar je lichaam en de drukke gedachten worden een stuk minder. Je kan jezelf afvragen waarom je ook alweer op de mat ging liggen?! Moet dit nu zo fijn zijn en gaat dit prikkende gevoel nog weg……ja dit komt binnen enkele minuten goed.

Endorfine & Oxytocine

In de tussentijd maakt jouw brein gelukshormonen aan genaamd endorfine en oxytocine. Deze hormonen hebben pijnstillende eigenschappen en gaan de strijd aan met pijnprikkels die je ervaart. Je zal merken dat de pijnprikkel steeds minder wordt, je kan eventueel een tinteling of jeuk ervaren. Dit komt door de doorbloeding die wordt geactiveerd. Je lijf wordt lekker warm op de plekken waar de mat de huid raakt. Dit heeft ook weer een ontspannende werking op de spieren.

 

Nog meer lezen over de werking van de spijkermat? lees het hier.

Herkenbaar? Dat als je jezelf bewust bent dat je piekert dat het dan vaak alleen maar erger wordt.

Want je moet nu eenmaal gaan slapen, morgen weer een belangrijke dag, nog maar zoveel uur te gaan, ik moet echt gaan slapen nu anders ben ik niks waard en zo verder. Hoe kan je dit dan doorbreken? Juist met een spijkermat!

De eerste keer was even wennen maar de spijkermat doet absoluut geen pijn. Ik gebruik hem nu ongeveer een week en alhoewel ik nooit slaap problemen heb gehad merk ik dat als ik er 10 minuten op lig voordat ik ga slapen ik echt heel erg lekker in slaap val. Ik ben super ontspannen en slaperig en ben zelfs al een keer op het matje in slaap gevallen!

Astrid

uit Arnhem

Diepere ontspanning

Doordat er zoveel in je lijf gebeurt word je aandacht volledig naar je lijf getrokken. Je maakt hierbij onbewust jouw hoofd leeg en je komt in een diepere ontspanning terecht. Dit komt ook door de doorbloeding die wordt geactiveerd en hierdoor je lichaam lekker warm wordt. Je zal merken dat je slaperig wordt als je er langer op ligt en dit is dan ook een mooi moment om de mat aan de kant te leggen want het zal dan niet lang meer duren voordat je in slaap valt. Je gaat als het ware heel ontspannen de nacht in. Per keer kan het verschillen hoe lang je op de mat ligt voordat je gaat slapen. Het heeft bijvoorbeeld ook te maken met je gemoedstoestand hoe snel je in de diepere ontspanning komt.

Doorslapen en uitgerust wakker worden

Wanneer je de mat gebruikt voor het slapen gaan kom je in een diepere ontspanning terecht. Hierdoor val je sneller in slaap maar word je ook minder snel wakker. Jouw aandacht is volledig naar jouw lichaam getrokken en daarmee zijn er veel minder of geen gedachten meer die nog rondspoken en je nachtrust kunnen verstoren. Door deze diepe ontspanning is de kans zeer groot dat je minder vaak wakker wordt en meer energie hebt als je in de ochtend ontwaakt. De spijkermat is een van onze tips voor een betere nachtrust

Heel lang loop ik met rug/schouder klachten. Onrustige nachten slecht slapen, op advies van een familie lid de Flowee mat en kussen aan geschaft. Wat zal ik zeggen het is elk cent waard!! Na dat ik 20min op de mat gelegen heb (zonder shirt) sta ik op met soepele schouders en slaap ik als een roosje! Meest beste uitvinding ever! Raad het iedereen om me heen aan die met deze klachten rond loopt.

Mounia

uit Amsterdam

Ik heb al een langere tijd last van dat ik niet echt lekker in mijn vel zit. Weinig energie, slecht en of gebroken nachtrust. Dit ondanks dat ik een hele gezonde bewuste leefstijl heb. Toen kwam Flowee op mijn pad. Na het onderzocht te hebben heb ik een mat en een kussen aangeschaft. Sinds de eerste avond dat ik het gebruik, heb ik meer uurtjes vast aan 1 stuk door geslapen en sochtends vroeg voor mijn wekker klaar wakker en bomvol energie! Wat een toevoeging en verrijking is dit voor mij zeg. En wat een rust geeft dit mij. Ik ben weer in balans!

Melissa

uit Den Haag

Delen? Ja graag!