Werking Oogkussen

Je ziet ze vast wel eens voorbijkomen een oogkussen, gevuld met gedroogde lavendelbloemen, gebruikt bij hoofdpijn en migraine. Maar hoe werkt dit precies en hoe kan je ze het beste gebruiken? We leggen je het hier graag uit.

Een oogkussens wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning, bij hoofdpijn of migraine. Het fijne aan het oogkussens is dat je een moment voor jezelf kan nemen en jezelf even helemaal af kan sluiten van de omgeving. Dit kan zijn wanneer je naar bed gaat, als je op de bank zit, wanneer je uit het werk komt of bijvoorbeeld tijdens de eindontspanning bij yoga, Je hoeft alleen maar even jouw hoofd naar achteren te doen en het oogkussen op gesloten ogen te leggen.

Door het gewicht van het kussentje ontspannen de spieren van en rondom de ogen. De oogkussens zijn gevuld met natuurlijk lijnzaad dat zorgt voor deze fijn druk. Ook zitten er gedroogde lavendelbloemen in het oogkussen. De geur van lavendel heeft een ontspannende en rustgevende werking, dit kan erg fijn zijn bij spanningshoofdpijn en/of migraine. Door de geur kan de pijn zelfs minder worden.

Tip 1: Leg het oogkussen min. 10 minuten in de vriezer voor een koud kompres. Dit kan erg fijn zijn bij rode of vermoeide ogen. Of leg het oogkussen even in de magnetron (30 sec. op 900 Watt). Let hierbij op dat je een te koud of te warm kussen nooit direct op de ogen legt.

Verschillende modellen oogkussens

In onze webshop vind je 2 verschillende modellen van de oogkussens. Hierbij zit het verschil voornamelijk in de stof die gebruikt is, waarbij het ene oogkussen van zacht katoen is gemaakt is het andere oogkussen van linnen en daarmee wat zwaarder. Van beide modellen kan de buitenste hoes gewassen worden. De gedroogde lavendelbloemen en lijnzaad zitten in de binnenhoes. 

Tip 2: Het kan zijn dat bij intensief gebruik de geur van de lavendelbloemen minder wordt. Je kan dan de geur weer versterken door er een paar druppels geur olie op het binnenste kussentje te doen. Dit kan elke geur zijn die je wilt, gebruik niet te veel!

Tip 3: Gebruik het oogkussen i.c.m. de Flowee spijkermat voor nog meer ontspanning!! Want ook deze wordt veel gebruikt bij hoofdpijn en migraine

 

Delen? Ja graag!