Het verhaal en de gezichten achter Flowee

Ontstaan van Flowee

Hoe het begon! De beste ideeën ontstaan als je ontspannen bent, onder de douche staat of bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Zo ook bij ons.
Het is oktober 2010, wij (mijn vriend en ik) zijn op vakantie in Ibiza. Veel te laat voor het party seizoen. Wel tijd voor de mooie ongerepte natuur en de relaxte sfeer op het eiland. (Alles wat ze zeggen over dit eiland is waar 😉 ).
Zo zijn we met een Jeep heerlijk rustig het eiland gaan verkennen. En zo kwamen we met “toeval” terecht bij een super mooi hotel aan de kust. Waar op dat moment een “energie” beurs was met een spirituele achtergrond.

Veel lezingen maar ook bijzondere producten. En daar lag het, een spijkermat uit Scandinavië. Wat? Een spijkermat? Een stoffen mat met daarop allemaal scherpe puntjes? De enthousiaste dame vertelde dat het gebruik van de spijkermat goed is voor je gezondheid. En ook dat je er heel ontspannen van wordt. De eerste kennismaking deed toch anders vermoeden. Het proef liggen was namelijk nog geen openbaring. Toch prikkelde het onze nieuwsgierigheid. Wel of niet kopen? Het verhaal achter de mat en de vormgeving sprak ons erg aan. Laten we het maar doen…

Terug in Nederland de mat meerdere keren gebruikt en overtuigd geraakt van de positieve effecten. Ontspanning in de spieren, aangenaam warm gevoel, een betere nachtrust en meer energie. In korte tijd groeide het enthousiasme voor de spijkermat. Dit moeten veel meer mensen weten! Dit product is zo puur en zo goed voor je. Wij hadden er zelf nog nooit eerder van gehoord. Waarom gaan we dit niet zelf promoten in Nederland? Jaaaa, gaan we doen!!

Het beschikbare aanbod in Nederland paste niet binnen onze ideeën. Ik ben gek op kleur. Een “alternatief” gezondheidsproduct mag er best mooi en vrolijk uitzien. Al jaren lang de droom gehad om een eigen bedrijf te willen starten. Alles viel op zijn plek. Yes, we gaan een eigentijds en Nederlandse variant van de spijkermat op de markt brengen. Kort na dit moment is de naam Flowee ontstaan. Enkele maanden later kwamen onze eerste zelf ontworpen spijkermatten aan in Rotterdam. De website ging in mei 2011 online. Het avontuur was begonnen.

Flowee staat voor relaxed, puur, vrolijkheid, leuk, hip en genieten. Deze kernwaarden passen wij ook zoveel mogelijk toe in ons leven. Zowel zakelijk als privé. Wij hopen met Flowee een inspiratie bron te kunnen zijn en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan ieder dagelijks leven. 

Met een relaxte groet, 

Tamara. 

Flowee 2016

Flowee heeft in 2016 haar 5de verjaardag gevierd. Het jaar 2016 heeft nog meer redenen voor een feestelijk jaar;
* Sinds augustus 2016 is het Flowee team versterkt met Manon van Elk. Super dat zij samen met ons Flowee nog meer zichtbaar gaat maken voor heel veel nieuwe en bestaande klanten.
* NIEUW: Naast de spijkermat biedt Flowee nu ook kwalitatieve producte op het gebied van Yoga, Mindfulness & Meditatie.
* Hebben wij een mooie en fijne samenwerking met een kleine fabriek in India kunnen realiseren. 

Wij leveren graag een “kleurrijke” bijdrage aan meer ontspanning in het leven. Hoe meer en makkelijker je kunt ontspannen, hoe beter dit is voor je gezondheid en ook voor jouw directe omgeving ;-).

Met relaxte groet, 

Manon & Tamara

Tamara Wentink

Tamara Wentink

Initiatiefnemer en trotse eigenaar 😉

Manon van Elk

Manon van Elk

Sales en marketing