Hoe het allemaal begon!

De beste ideeën ontstaan als je ontspannen bent, wanneer je bijvoorbeeld onder de douche staat of tijdens de vakantie. Zo ook bij mij. Het is oktober 2010 en ik ben op vakantie in Ibiza. Het party seizoen is al voorbij dus wordt het extra genieten van de ongerepte natuur en de relaxte sfeer. 

Met een Jeep heerlijk rustig het eiland verkennen en met ’toeval’ kwamen we uit bij een hotel aan de kust. Waar op dat moment een ‘energie’ festival gaande was. Er werden veel lezingen gegeven en je vond er verschillende producten; en daar lag een spijkermat uit Scandinavië. Wat? Een spijkermat? Een stoffen mat met daarop allemaal scherpe puntjes?!?!

Een enthousiaste dame vertelde dat het gebruik van de spijkermat goed is voor je gezondheid. En dat je er helemaal ontspannen van kan worden. De eerste kennismaking deed toch anders vermoeden. Het proef liggen op de mat was nog geen openbaring, maar toch prikkelde het mijn nieuwsgierigheid. Wel of niet kopen? Het verhaal achter de mat en de vormgeving sprak mij erg aan. Laat ik het maar proberen! 

Terug in Nederland de mat meerdere keren gebruikt en toen was ik om! Al na een aantal keer ervaarde ik de positieve effecten. Ontspanning in de spierenaangenaam warm gevoel, een betere nachtrust en meer energie. In korte tijd groeide het enthousiasme voor de spijkermat. Dit product is zo puur en zo goed voor je. Ik had hiervoor nog nooit van een spijkermat gehoord. Dit moeten veel meer mensen weten.

Het beschikbare aanbod in Nederland paste helaas niet binnen mijn ideeën. Ik vind namelijk dat een gezondheidsproduct er best eigentijds uit mag zien. Stopte daar het idee om meer mensen over de spijkermat te vertellen? Nee, zeker niet. Al jaren had ik de droom om een eigen bedrijf te beginnen. Alles viel nu op zijn plek. Yes, een eigentijds en Nederlandse variant van de spijkermat op de markt brengen.

Kort na dit moment is de naam Flowee ontstaan. Enkele maanden later kwamen de eerste zelf ontworpen spijkermatten aan in Rotterdam. De website ging in mei 2011 online. Het avontuur was begonnen.

Flowee staat voor relaxedpuurvrolijkheid, eigentijds en genieten. Deze kernwaarden pas ik ook zoveel mogelijk toe in mijn leven. Zowel zakelijk als privé. Ik hoop met Flowee een inspiratiebron te kunnen zijn en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het dagelijkse leven.

Met een relaxte groet,
Tamara

Ontwikkelingen Flowee

* Sinds augustus 2016 is Flowee versterkt met Manon van Elk. Super om samen Flowee nog meer zichtbaar te maken. Dit voor heel veel nieuwe en bestaande klanten, wie nu een stuk relaxter door het leven gaan ;-).

* Naast de spijkermat waar het mee begon, biedt Flowee ook kwalitatieve en kleurrijke producten op het gebied van Yoga, Mindfulness & Meditatie.

* Wij hebben een mooie en fijne samenwerking met een kleine fabriek in India waar een groot deel van onze producten met aandacht worden gemaakt. In een blog over de kwaliteit van de spijkermat, staat ook informatie over de fabriek waarmee we samenwerken. Nieuwsgierig? Lees het hier.

 

Wij leveren graag een “kleurrijke” bijdrage aan meer ontspanning in het leven. Hoe meer en makkelijker je kunt ontspannen, hoe beter dit is voor je gezondheid en ook voor jouw directe omgeving ;-).

Met een relaxte groet, 

Manon & Tamara

Tamara Wentink

Tamara Wentink

Initiatiefnemer en trotse eigenaar 😉

Manon van Elk

Manon van Elk

E-commerce specialist