Alles wat je wilt weten over boekweitkaf!

Veel producten van Flowee zijn gevuld met boekweit kaf; o.a. de meditatiekussens, bolsters en onze spijkermatkussen. Maar wat is dat nu eigenlijk boekweitkaf?

Sommige kennen boekweit misschien al als superfood! In boekweit vind je geen gluten en het bevat meer antioxidanten dan andere granen. Daarnaast zorgt boekweit er ook nog eens voor dat je bloedsuikerspiegel niet stijgt.
Voordat boekweit geschikt is voor consumptie wordt het buitenste laagje verwijderd. En juist dit laagje is zo interessant voor onze producten. Deze laag wordt ook wel kaf genoemd. De vorm van dit laagje zorgt voor een bepaalde veerkracht en kan dus perfect worden gebruikt als vulling voor een kussen. Naast de veerkracht zorgt het ook voor een goede geleiding van de lichaamswarmte.

Pluspunten:
– Natuurlijk product
– Veerkrachtig
– Vormvast
– Geurloos
– Lange levensduur
– Verkoelend

Tips om de buitenhoes te reinigen:
Alle producten met een vulling van boekweitkaf hebben een aparte binnenhoes met daarin de vulling. Hierdoor kan je makkelijk de buitenhoes verwijderen en wassen.
Tevens is het goed om het boekweitkaf af en toe te luchten, je kan de vulling dan uit de binnenhoes halen en verspreiden over een groot laken. Laat dit dan 1 a 2 dagen liggen. Na intensief gebruik kan het zijn dat het boekweit kaf gaat slijten, waardoor de vulling van het kussentje wat lijkt te ‘slinken’. Je kan dan zonder problemen de binnenhoes weer aanvullen met nieuw boekweitkaf.

 

Delen? Ja graag!